Search
Generic filters

Knøttlite Lumix med utskiftbar optikk

Panasonic Lumix GF2 er myntet på glade amatører som ønsker seg et lite og enkelt systemkamera. GF2 er blant de aller minste, men har en rikholdig liste med funksjoner.

Lumix GF2 er mindre, lettere og sannsynligvis rimeligere enn GF1 som vi testet i år. Huset måler 113 x 68 x 33 mm og veier 265 gram. Kameraet har få knapper, mesteparten av styres med fingrene på pekeskjermen på baksiden. Der navigerer man i skjermmenyer, velger fokuspunkt – og man kan ta bilder med et trykk på skjermen.
Hvor bra den skjermbaserte styringen av kameraet fungerer, gjenstår å se, våre erfaringer med Sony NEX-5 som har et tilsvarende navigeringsoppsett, er ikke udelt positive. Man får håpe Panasonic har fått det til med GF2, for å stadig måtte bla i skjermmenyen for å endre en innstilling, blir fort en pest og en plage.
De har i alle fall vært våkne nok til å unngå å falle fullstendig i fella – slik Sony gjorde – og har i det minste lagt inn innstilling av opptakshastighet, selvutløser, hvitbalanse, lysfølsomhet og fokusstyring på tydelige knapper på baksiden. I tillegg til en hurtigmeny med de mest brukte innstillingene.
Men noe programhjul finnes ikke.
GF2 kan bruke Panasonics elektroniske søker, som man fester i blitsskoen, og det har en innebygget blits som spretter opp med et trykk på Open-knappen på baksiden.
På toppen finner man utløser og start/stoppknappen for videopptak. Som er i full 1080i/50fps og AVCHD-format. Med Dolby Digital stereolyd.

Den røde knappen merket iA aktiverer kameraets intelligente automatikk, som styrer alt uten at brukeren trenger å tenke på annet enn å fange motivet på skjermen og trykke inn utløseren.
Korte fakta om GF2:

12.1 megapiksel high speed Live MOS sensor
Full-HD video (1920×1080, 50i)
Berøringsskjerm, 3” 460,000-punkters LCD
3D-kompatibel
Innebygget blits

GF2 er ikke i butikkene før januar 2011, og vil bli tilgjengelig i to utgaver og fire farger, sølv, rødt, hvitt og sort.
Kameraet leveres med enten et lite og lett 14mm F2,5 pannekakeobjektiv, eller normalzoomen 14-42mm F3.5-5.6 med innebygget optisk bildestabilisator, og kan brukes med Panasonics 12,5mm 3D-objektiv.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Google håper smarthøyttaleren Nest Audio vil gi konkurrentene juling. Ny Chromecast med fjernkontroll også lansert, og dessuten mobilen Google Pixel 5.
Lenovo X1 Fold kan bestilles allerede nå.
Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!