Klassiker med 100 megapiksler

Her skjuler det seg et rått kamerabakstykke fra Phase One.
Annonse
Annonse
forfatter

For fotografer som trenger høyest mulig oppløsning, er antallet megapiksler like viktig som skarpe objektiver. Studiofotografer som lever av å fotografere smykker, klokker, mote, eller krevende motiver som trenger høy oppløsning, klarer seg sjelden med 20 megapiksler.

Derfor finnes det digitale kamerabakstykker som dette, Phase Ones IQ3-100MP, som har hele 100 megapiksler fordelt på en bildeflate som er 2,5 ganger større enn på et vanlig speilreflekskamera.

Her er det montert på en Alpa-ramme, med Alpar 35mm Rodenstock-optikk, som er forberedt for digitale bakstykker som dette. Men, det kan også settes på Phase Ones XF-serie med mellomformatkameraer, som vist på bildet.

Bakstykket har en stor fargeskjerm på baksiden, og støtter lagring av objektivkalibreringer, slik at fotografen kan tilpasse egenskapene til det valgte objektivet uten å måtte gjøre objektivkorreksjoner i etterkant.

Phase One IQ3-100MP, koster 56.000 dollar, men finnes i – litt – rimeligere utgaver med færre antall megapiksler.

Annonse
(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Avanserte treningsfunksjoner og bedre kontroll på prestasjonene.