Speilrefleks

Med nye versjoner av K-5, tar Pentax tak i problemene vi fant i testen, og perfeksjonerer kameraet.
Annonse
Annonse
forfatter

Hvis man skal ha et speilreflekskamera som tåler en støyt, og en skvett, er man prisgitt de svære proffmodellene. Olympus E-5 og Pentax K-5 er hederlige -og rimeligere – unntak.

Les testen av Pentax K-5 her.

Nå slippes sistnevnte i en forbedret utgave. Rettere sagt, to forbedrede utgaver: Pentax K-5 II og Pentax K-5 IIs. Den siste av dem uten lavpassfilter foran bildebrikken, akkurat som Nikon D800E, noe som kan gi bedre detaljskarphet.

Begge to har fått Pentax SAFOX X autofokussensor, som lover mye kjappere fokus, og fungerer helt ned til -3 eksponeringstrinn. En bonus er mer presis fokussporing av bevegelige motiver.

LCD-skjermen er også oppdatert, hvor luftgapet mellom glass og LCD-panelet er borte, og behandlet med antirefleksbelegg.

En ny 16,2 megapiksler CMOS-bildebrikke har også funnet veien til K-5 II og K-5 IIs, noe som lover godt for enda bedre bildekvalitet. Ikke at det var noe galt med K-5.

Fakta om K-5 II:

  • 16.2 MP CMOS bildebrikke
  • 11 puntks SAFOX X autofokus
  • 3.0″ LCD med 921k punkter
  • 1080p HD-video med mikinngang
  • 80-51200 ISO område
  • Integrert bildestabilisator (SR)
  • Værtettet med gummipakninger og frostbeskyttet
  • 7 bps og 1/8000 som korteste lukkertid
  • HDMI utgang

Omtrent samtidig med kameraet, slippes også to nye objektivet med K-fatning. Det ene er megazoomen smc Pentax-DA 18-270mm F/3,5-6,3 ED SDM, som tilsvarer 27 – 405mm i 35mm format, og har en Supersonic fokusmotor som lover kjapp og presis autfokus.

Et teleobjektiv skal også være klar samtidig med kameraet og megazoomen. HD Pentax-DA 560mm F/5,6 ED AW gir 860mm brennvidde på K-5 II, og objektivet skal ha Pentax helt nyutviklede HD-sjikt, som skal være bedre enn forrige versjon av Pentax antirefleksbehandling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.