Speilrefleks

Med nye versjoner av K-5, tar Pentax tak i problemene vi fant i testen, og perfeksjonerer kameraet.
forfatter

Hvis man skal ha et speilreflekskamera som tåler en støyt, og en skvett, er man prisgitt de svære proffmodellene. Olympus E-5 og Pentax K-5 er hederlige -og rimeligere – unntak.

Les testen av Pentax K-5 her.

Nå slippes sistnevnte i en forbedret utgave. Rettere sagt, to forbedrede utgaver: Pentax K-5 II og Pentax K-5 IIs. Den siste av dem uten lavpassfilter foran bildebrikken, akkurat som Nikon D800E, noe som kan gi bedre detaljskarphet.

Begge to har fått Pentax SAFOX X autofokussensor, som lover mye kjappere fokus, og fungerer helt ned til -3 eksponeringstrinn. En bonus er mer presis fokussporing av bevegelige motiver.

LCD-skjermen er også oppdatert, hvor luftgapet mellom glass og LCD-panelet er borte, og behandlet med antirefleksbelegg.

En ny 16,2 megapiksler CMOS-bildebrikke har også funnet veien til K-5 II og K-5 IIs, noe som lover godt for enda bedre bildekvalitet. Ikke at det var noe galt med K-5.

Fakta om K-5 II:

  • 16.2 MP CMOS bildebrikke
  • 11 puntks SAFOX X autofokus
  • 3.0″ LCD med 921k punkter
  • 1080p HD-video med mikinngang
  • 80-51200 ISO område
  • Integrert bildestabilisator (SR)
  • Værtettet med gummipakninger og frostbeskyttet
  • 7 bps og 1/8000 som korteste lukkertid
  • HDMI utgang

Omtrent samtidig med kameraet, slippes også to nye objektivet med K-fatning. Det ene er megazoomen smc Pentax-DA 18-270mm F/3,5-6,3 ED SDM, som tilsvarer 27 – 405mm i 35mm format, og har en Supersonic fokusmotor som lover kjapp og presis autfokus.

Et teleobjektiv skal også være klar samtidig med kameraet og megazoomen. HD Pentax-DA 560mm F/5,6 ED AW gir 860mm brennvidde på K-5 II, og objektivet skal ha Pentax helt nyutviklede HD-sjikt, som skal være bedre enn forrige versjon av Pentax antirefleksbehandling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.