Kjappere og mer brukervennnlig

Fujifilm slipper en ny versjon av systemkameraet X-E2 med raskere autofokus, bedre søker og ergonomi.
Annonse
Annonse
forfatter

Tokyo 15. 01. 2016:

Siden det ikke handler om et helt nytt kamera, har Fujifilm valgt å kalle det X-E2S. For her snakker vi utelukkende et forbedret kamera basert på det velkjente X-E2 som vi testet for to år siden.

Den nye utgaven bruker den samme fine 16 megapiksler bildebrikken som vi kjenner, og veier bare 350 gram med batteri. Altså et veldig kompakt systemkamera. Som ventet har det en stor elektronisk søker, med 2,36 Mp oppløsning, og hele 0,62 x forstørrelse og forbedret ytelse. I følge Fuji skal søkeren ha en oppdateringsforsinkelse så kort som 0,005 sekunder.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Som man kan se av bildet over, er håndgrepet forbedret med mer markert grop med bedre plass til fingerne, men det meste vesentlige er at kameraet er raskere. Autofokusen er forbedret med bredere fokusområde med 49 av 77 valgbare fasebaserte fokuspunkter, og så kort fokussrespons som 0,06 sekunder. Skuddtakten er den samme som før, men 7 bilder/s, men raskere og mer presis fokussporing skal gi fotografen flere skarpe bilder når motivet beveger seg fort.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Kameraet har også en stille elektronisk lukker som kan fryse øyeblikket ned til  1/32.000s, fotografen kan ta multieksponering med to bilder oppå hverandre, og det har intervallfotografering opp til 999 bilder.

Det har ikke 4K- men full HD-video opp til 36 Mbps datastrøm, flere programmerbare knapper og filmsimulering integrert.

Den fine funksjonen med digitalt splittbilde som gjør det lettere å fokusere manuelt, har fått fargevisning, og det kommer også et avtakbart håndgrep til kameraet.

Prisen blir 6999 kr for kamerahuset, som blir tilgjengelig i sort og sølv. Eller 9999 kr hvis man kjøper kameraet med Fujifilm-zoomen XF 18-55mm f2,8-4,0.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter