Kjappere og mer brukervennnlig

Fujifilm slipper en ny versjon av systemkameraet X-E2 med raskere autofokus, bedre søker og ergonomi.
forfatter

Tokyo 15. 01. 2016:

Siden det ikke handler om et helt nytt kamera, har Fujifilm valgt å kalle det X-E2S. For her snakker vi utelukkende et forbedret kamera basert på det velkjente X-E2 som vi testet for to år siden.

Den nye utgaven bruker den samme fine 16 megapiksler bildebrikken som vi kjenner, og veier bare 350 gram med batteri. Altså et veldig kompakt systemkamera. Som ventet har det en stor elektronisk søker, med 2,36 Mp oppløsning, og hele 0,62 x forstørrelse og forbedret ytelse. I følge Fuji skal søkeren ha en oppdateringsforsinkelse så kort som 0,005 sekunder.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Som man kan se av bildet over, er håndgrepet forbedret med mer markert grop med bedre plass til fingerne, men det meste vesentlige er at kameraet er raskere. Autofokusen er forbedret med bredere fokusområde med 49 av 77 valgbare fasebaserte fokuspunkter, og så kort fokussrespons som 0,06 sekunder. Skuddtakten er den samme som før, men 7 bilder/s, men raskere og mer presis fokussporing skal gi fotografen flere skarpe bilder når motivet beveger seg fort.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Kameraet har også en stille elektronisk lukker som kan fryse øyeblikket ned til  1/32.000s, fotografen kan ta multieksponering med to bilder oppå hverandre, og det har intervallfotografering opp til 999 bilder.

Det har ikke 4K- men full HD-video opp til 36 Mbps datastrøm, flere programmerbare knapper og filmsimulering integrert.

Den fine funksjonen med digitalt splittbilde som gjør det lettere å fokusere manuelt, har fått fargevisning, og det kommer også et avtakbart håndgrep til kameraet.

Prisen blir 6999 kr for kamerahuset, som blir tilgjengelig i sort og sølv. Eller 9999 kr hvis man kjøper kameraet med Fujifilm-zoomen XF 18-55mm f2,8-4,0.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.