Kompaktkamera

Med ni nye modeller er Nikon klar for vårens blinkskudd. Her er våre favoritter blant Coolpix-kameraene.
Annonse
Annonse
forfatter

Det er liten tvil om at Coolpix S9500 er det mest spennende kameraet blant de ni kompaktmodellene (se bildet over). Med 22 x zoom fra 25mm til 550mm tele, trådløs wi-fi innebygget, og GPS-logging av bildene,  har kameraet det meste de fleste trenger.

Kameraet er likevel veldig kompakt, og slankt nok til å smyge seg ned i lommen. Det kan overføre bilder direkte til en smartmobil, eller et nettbrett, og mobilskjermen kan også brukes som fjernsøker og fjernkontroll til kameraet.

Mens S9500 skal koste 2.590 kr når det er i salg fra 21. februar, i sølv, sort, rød eller brunt, vil den enklere utgaven kalt S9400, i sølv, sort, rød eller  hvit, koste 2.190 kr:

S9400 silver_lower res

Ikke fullt så lekkert, men desto mer robust, er Coolpix AW110. Et kamera som tåler juling, og er vanntett ned til 18 meters dyp. Det skal også tåle konstant bruk i 10 minusgrader, og er svært så velutstyrt.

Annonse

Blant annet får man også her glede av trådløs wi-fi, GPS-logging, men også høyde- og dybdemåler som forteller hvor høyt over, eller langt under overflaten bildene er tatt. Fem ganger zoom og full 1080 HD-video er selvsagt verdt å nevne, og ikke minst at det kommer i kamuflasjefarge, blå, sort eller oransje fra 21.februar, og vil koste 2.890 kr.

AW110 group shot_lower res

La oss ikke glemme Coolpix P520. Et superzzoomkamera i speilrefleksdesign med 42 x zoom på 24 til 1000mm (!), GPS-loging og mulighet for wi-fi via Nikons trådløse WU-1a-sender. P520 er også i salg 21. februar, til 3.490 kr.

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Pentax gir ikke slipp på speilrefleksen.
Canon oppdaterer tre kameraer, og du kan gjøre det selv.
Det finnes ikke et mindre fullformatkamera enn nye Sigma fp L.
Faste brennvidder for fullformat.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
De koster nesten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her møtes retro og moderne hånd i hånd.
Utstyrt med 3D-bevegelsessensor og fugleperspektiv kan Floodlight Cam Wired Pro gi deg et godt overblikk.
Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
HP Envy 17 og Envy x360 med 11. generasjons prosessorer og Nvidia-grafikk til hjemmekontoret.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-høyttalere.
For første gang kan du strømme video i nært tapsfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men langt fra alle får tilgang til tjenesten.
Ny, actionmettet, Marvel-trailer er nå sluppet.
Du finner ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.