Kompaktkamera

Med ni nye modeller er Nikon klar for vårens blinkskudd. Her er våre favoritter blant Coolpix-kameraene.
Annonse
Annonse
forfatter

Det er liten tvil om at Coolpix S9500 er det mest spennende kameraet blant de ni kompaktmodellene (se bildet over). Med 22 x zoom fra 25mm til 550mm tele, trådløs wi-fi innebygget, og GPS-logging av bildene,  har kameraet det meste de fleste trenger.

Kameraet er likevel veldig kompakt, og slankt nok til å smyge seg ned i lommen. Det kan overføre bilder direkte til en smartmobil, eller et nettbrett, og mobilskjermen kan også brukes som fjernsøker og fjernkontroll til kameraet.

Mens S9500 skal koste 2.590 kr når det er i salg fra 21. februar, i sølv, sort, rød eller brunt, vil den enklere utgaven kalt S9400, i sølv, sort, rød eller  hvit, koste 2.190 kr:

S9400 silver_lower res

Ikke fullt så lekkert, men desto mer robust, er Coolpix AW110. Et kamera som tåler juling, og er vanntett ned til 18 meters dyp. Det skal også tåle konstant bruk i 10 minusgrader, og er svært så velutstyrt.

Blant annet får man også her glede av trådløs wi-fi, GPS-logging, men også høyde- og dybdemåler som forteller hvor høyt over, eller langt under overflaten bildene er tatt. Fem ganger zoom og full 1080 HD-video er selvsagt verdt å nevne, og ikke minst at det kommer i kamuflasjefarge, blå, sort eller oransje fra 21.februar, og vil koste 2.890 kr.

AW110 group shot_lower res

La oss ikke glemme Coolpix P520. Et superzzoomkamera i speilrefleksdesign med 42 x zoom på 24 til 1000mm (!), GPS-loging og mulighet for wi-fi via Nikons trådløse WU-1a-sender. P520 er også i salg 21. februar, til 3.490 kr.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.