Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Kameraskred fra Nikon

Med ni nye modeller er Nikon klar for vårens blinkskudd. Her er våre favoritter blant Coolpix-kameraene.

Skrevet av / 29.01.13 - 17:37
Kameraskred fra Nikon

Det er liten tvil om at Coolpix S9500 er det mest spennende kameraet blant de ni kompaktmodellene (se bildet over). Med 22 x zoom fra 25mm til 550mm tele, trådløs wi-fi innebygget, og GPS-logging av bildene,  har kameraet det meste de fleste trenger.

Kameraet er likevel veldig kompakt, og slankt nok til å smyge seg ned i lommen. Det kan overføre bilder direkte til en smartmobil, eller et nettbrett, og mobilskjermen kan også brukes som fjernsøker og fjernkontroll til kameraet.

Mens S9500 skal koste 2.590 kr når det er i salg fra 21. februar, i sølv, sort, rød eller brunt, vil den enklere utgaven kalt S9400, i sølv, sort, rød eller  hvit, koste 2.190 kr:

S9400 silver_lower res

Ikke fullt så lekkert, men desto mer robust, er Coolpix AW110. Et kamera som tåler juling, og er vanntett ned til 18 meters dyp. Det skal også tåle konstant bruk i 10 minusgrader, og er svært så velutstyrt.

Blant annet får man også her glede av trådløs wi-fi, GPS-logging, men også høyde- og dybdemåler som forteller hvor høyt over, eller langt under overflaten bildene er tatt. Fem ganger zoom og full 1080 HD-video er selvsagt verdt å nevne, og ikke minst at det kommer i kamuflasjefarge, blå, sort eller oransje fra 21.februar, og vil koste 2.890 kr.

AW110 group shot_lower res

La oss ikke glemme Coolpix P520. Et superzzoomkamera i speilrefleksdesign med 42 x zoom på 24 til 1000mm (!), GPS-loging og mulighet for wi-fi via Nikons trådløse WU-1a-sender. P520 er også i salg 21. februar, til 3.490 kr.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top