Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Ja takk, begge deler

Alle som oppgraderer fra kompakt til speilrefleks, ­mister muligheten til videoopptak. Med mindre de ­velger Nikon D90. Da åpner det seg en ekstra dimensjon.

Skrevet av / 04.01.09 - 12:08
Ja takk, begge deler

Kvaliteten kan alltid diskuteres, men faktum er at alle kompaktkameraer kan ta opp video i tillegg til stillbilder. En mulighet man hittil ikke har fått i noe speilreflekskamera. Men Nikon må åpenbart ha funnet ut det vi andre bare har antatt, nemlig at mange av de som legger vekk kompakten og oppgraderer til spellrefleks, savner videoopptak.

Nikon D90 er svaret på deres bønner, for dette er det første speilreflekskameraet som kan ta opp video. I HD-kvalitet på 1280 x 720 punkters oppløsning, med lyd. Da bruker man skjermen som søker, akkurat som på et kompaktkamera, men videokvaliteten blir opplagt mye bedre med D90. Selv om den også her har sine begrensninger.

Kameraet er arvtageren til D80, og plasserer seg i samme prisklasse som Canons 12 megapiksel EOS 40D. Foruten video, har D90 tilsvarende 12 megapiksel bildebrikke som det mer påkostede D300, og en stor, høyoppløst 3-tommers skjerm. Bildekvaliteten ligner D300 mer enn D80, noe som betyr at D90 er et framskritt sammenlignet med forgjengeren, og et interessant alternativ til de som synes en D300 blir for dyr.

Men én ting får man ikke: autofokus på videoopptak. I motsetning til et videokamera, er det ikke autofokus på videoopptak når man tar opp film med D90. Videosekvensene er dessuten begrenset til maksimalt fem minutter, men man kan ta opp så mange femminutters snutter man har plass til å lagre på et tilstrekkelig raskt SD-minnekort. Opptakene kan man vise på skjerm, fra kameraets HDMI-utgang.

Les mer i Lyd & Bilde nr. 12, 2008

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Lyd & Bilde
Scroll to Top