s.132

Alle som oppgraderer fra kompakt til speilrefleks, ­mister muligheten til videoopptak. Med mindre de ­velger Nikon D90. Da åpner det seg en ekstra dimensjon.

Kvaliteten kan alltid diskuteres, men faktum er at alle kompaktkameraer kan ta opp video i tillegg til stillbilder. En mulighet man hittil ikke har fått i noe speilreflekskamera. Men Nikon må åpenbart ha funnet ut det vi andre bare har antatt, nemlig at mange av de som legger vekk kompakten og oppgraderer til spellrefleks, savner videoopptak.

Nikon D90 er svaret på deres bønner, for dette er det første speilreflekskameraet som kan ta opp video. I HD-kvalitet på 1280 x 720 punkters oppløsning, med lyd. Da bruker man skjermen som søker, akkurat som på et kompaktkamera, men videokvaliteten blir opplagt mye bedre med D90. Selv om den også her har sine begrensninger.

Kameraet er arvtageren til D80, og plasserer seg i samme prisklasse som Canons 12 megapiksel EOS 40D. Foruten video, har D90 tilsvarende 12 megapiksel bildebrikke som det mer påkostede D300, og en stor, høyoppløst 3-tommers skjerm. Bildekvaliteten ligner D300 mer enn D80, noe som betyr at D90 er et framskritt sammenlignet med forgjengeren, og et interessant alternativ til de som synes en D300 blir for dyr.

Men én ting får man ikke: autofokus på videoopptak. I motsetning til et videokamera, er det ikke autofokus på videoopptak når man tar opp film med D90. Videosekvensene er dessuten begrenset til maksimalt fem minutter, men man kan ta opp så mange femminutters snutter man har plass til å lagre på et tilstrekkelig raskt SD-minnekort. Opptakene kan man vise på skjerm, fra kameraets HDMI-utgang.

Les mer i Lyd & Bilde nr. 12, 2008

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.