Search
Generic filters

IMAX tar 3D til nye høyder

Med nytt 4K-kamera

3D-filmer gjort riktig ser fantastiske ut. Men de er neimen ikke lett å lage. Klumpete teknologi med stråledelere og separate objektiver, eller til og med separate kameraer på felles 3D-stativ, krever nøye kalibrering, slik at begge objektivene til enhver tid er på linje og holder samme fokus. Dette innebærer at raske kamerabevegelser er vanskelig, noe som gjør dokumentarfilmer i 3D en spesielt vanskelig affære, men som også gir Hollywood-skaperne store begrensninger.

Nytt IMAX-kamera
IMAX har sett seg lei på dette, og konstruert et nytt 3D-kamera med 4K pikseloppløsning. Her er alt integrert i ett og samme kamera, verken separate objektiver eller stråledeler er nødvendig, hvilket har resultert i et kamera under halvparten av størrelsen til konkurrentene. IMAX-kameraet kan dermed brukes til rask action-fotografering som tidligere har vært umulig. Dokumentarskapere vil dessuten ha glede av at kameraet takket være et digitalt bufferminne lagrer video fra like før man trykker på opptaksknappen. Forbi er tiden da man gikk glipp av de viktige øyeblikkene!

I rett IMAX-ånd er breddeforholdet 1,9:1, eller 17:9.

IMAX-kameraet er allerede brukt av Michael Bay i filmen ”Transformers: Age of Extinction” (kinopremiære 11. juli), og den kortere IMAX-dokumentaren ”Island of Lemurs: Madagascar” har også benyttet teknologien.

Kilde: Engadget

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.