Foto:

I Kuwait hadde myndighetene bestemt at det kun er journalister som skal få bruke speilreflekser, kunne vi lese i Kuwait Times. Nå dementeres påstanden:

20. november kunne Kuwait Times rapportere at myndighetene forbød speilreflekskameraer. Bare journalister med tillatelse skulle få lov å ta bilder med noe annet enn et kompaktkamera.
Nå dementerer Kuwait Times artikkelen, og hevder at den likevel ikke var sann.
Så det så. Da er det bare å pakke speilrefleksen likevel, men kanskje ikke den store 1200mm telen skal få være med…
Artikkelen slik den opprinnelig fremstod:

Selv om det fortsatt er lov å ta bilder med et kompaktkamera, er det vel tvilsomt om man kan gå så lettkledd i Kuwaits gater som denne unge damen gjør.
Kuwaitiske myndigheter har i sin visdom kommet frem til at det bare er journalister med bæretillatelse, som skal få lov til å fotografere med speilreflekskameraer.
Forbudet gjelder for turister også, som må ha spesiell tillatelse for å ta bilder med noe annet enn et kompaktkamera. Eller mobiltelefonen. Om man fortsatt kan ta bilder med en Leica M9 eller et hybridkamera, sier historien fra Kuwait Times ingen ting om.
Hobbyfotografer i Kuwait vurderer å gå over til fotografering av abstrakte objekter, makrofotografering og landskap, for å få være i fred når de tar bilder med speilrefleksene sine.
Den kuwaitiske fotografen Majed Al-Saqer, sier til Kuwait Times, at han av og til stoppes av folk mens han sitter i bilen med kameraet, som om han skulle ha en plan om å ta livet av noen med det.
Al-Saqer sier at han ikke er helt sikker på hva problemet er, om det at man tar bilder av folk, eller rett og slett størrelsen på kameraet.
For ordens skyld, det er ikke 1. april i dag…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.