BLACK FRIDAY TILBUD PÅ LYD & BILDE. 50% BARE I DAG! SE TILBUDET HER!

Ikke for sent å lage julekortene selv

For mange kommer julekvelden kjapt på, men det betyr ikke at man ikke rekker å lage julekort eller en fin fotobok innen julaften.

Du har ennå tid på deg til å lage julekortene som vil glede så mange, eller en fotobok til bestemor.

Mange sender julekort til venner og kjente. Det enkelste er å kjøpe en pakke med 10 x 15 cm fotopapir med adressefelt på baksiden, og skrive ut juelmotivene selv. Alternativt kan man bruke konvolutter. De fleste skrivere leveres med programvare som hjelper deg å lage julekortene.

Eller man kan ta det hele et skritt videre og lage dekorerte kort med pregede mønstre, slik Mac-brukere blant annet kan hvis de bruker programvaren iPhoto på Mac-en sin. Der får man nemlig tilgang til en meny med forskjellige typer kort, enkeltsidig eller dobbeltsidig trykk, med tykke konvolutter, som man bestiller fra Apple etter at man har laget kortet. Med foretrukket motiv, dekor og tekst.

De dyreste kortene koster 25 kroner stykket, men da får man pregede kort i størrelsen 12,7 x 17,8 cm. En enklere variant med brett koster 11,49 stykket, mens vanlige flate kort koster deg 7,49 per kort.

I iPhoto kan man også lage fotobøker, de kommer i ulike størrelser og antall sider, men Apple er ikke alene om å tilby julekort og fotobøker til jul.

De fleste som driver med fremkalling av film, lager også fotobøker, kort og kalendere. Man kan som regel bruke internettsiden deres hvor man logger seg på som registrert bruker, og går gjennom veiledingen for opplasting av bilder, og komponering av for eksempel en fotobok.

Mange av dem klarer fint å levere innen jul, noen av dem har så gar rabatt på kort og bøker, dersom man er rask med bestillingen.

Her er en rekke linker til leverandører av fotobøker, kort og kalendere, her har vi ikke tatt stilling til kvalitet, pris eller brukervennlighet, dette er bare en kjapp guide til hvem som hjelper deg med å fikse fete fotobøker, kort og kalendere til jul:

Apple

CEWE

Japan Photo

Allfoto

Fotoknudsen

Fotovideo

Photobox

Elitefoto

Eurofoto

Smartphoto

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!