Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Ikke for sent å lage julekortene selv

For mange kommer julekvelden kjapt på, men det betyr ikke at man ikke rekker å lage julekort eller en fin fotobok innen julaften.

Skrevet av / 01.12.11 - 13:27
Ikke for sent å lage julekortene selv

Du har ennå tid på deg til å lage julekortene som vil glede så mange, eller en fotobok til bestemor.

Mange sender julekort til venner og kjente. Det enkelste er å kjøpe en pakke med 10 x 15 cm fotopapir med adressefelt på baksiden, og skrive ut juelmotivene selv. Alternativt kan man bruke konvolutter. De fleste skrivere leveres med programvare som hjelper deg å lage julekortene.

Eller man kan ta det hele et skritt videre og lage dekorerte kort med pregede mønstre, slik Mac-brukere blant annet kan hvis de bruker programvaren iPhoto på Mac-en sin. Der får man nemlig tilgang til en meny med forskjellige typer kort, enkeltsidig eller dobbeltsidig trykk, med tykke konvolutter, som man bestiller fra Apple etter at man har laget kortet. Med foretrukket motiv, dekor og tekst.

De dyreste kortene koster 25 kroner stykket, men da får man pregede kort i størrelsen 12,7 x 17,8 cm. En enklere variant med brett koster 11,49 stykket, mens vanlige flate kort koster deg 7,49 per kort.

I iPhoto kan man også lage fotobøker, de kommer i ulike størrelser og antall sider, men Apple er ikke alene om å tilby julekort og fotobøker til jul.

De fleste som driver med fremkalling av film, lager også fotobøker, kort og kalendere. Man kan som regel bruke internettsiden deres hvor man logger seg på som registrert bruker, og går gjennom veiledingen for opplasting av bilder, og komponering av for eksempel en fotobok.

Mange av dem klarer fint å levere innen jul, noen av dem har så gar rabatt på kort og bøker, dersom man er rask med bestillingen.

Her er en rekke linker til leverandører av fotobøker, kort og kalendere, her har vi ikke tatt stilling til kvalitet, pris eller brukervennlighet, dette er bare en kjapp guide til hvem som hjelper deg med å fikse fete fotobøker, kort og kalendere til jul:

Apple

CEWE

Japan Photo

Allfoto

Fotoknudsen

Fotovideo

Photobox

Elitefoto

Eurofoto

Smartphoto

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top