Search
Generic filters

Ikke for sent å lage julekortene selv

For mange kommer julekvelden kjapt på, men det betyr ikke at man ikke rekker å lage julekort eller en fin fotobok innen julaften.

Du har ennå tid på deg til å lage julekortene som vil glede så mange, eller en fotobok til bestemor.

Mange sender julekort til venner og kjente. Det enkelste er å kjøpe en pakke med 10 x 15 cm fotopapir med adressefelt på baksiden, og skrive ut juelmotivene selv. Alternativt kan man bruke konvolutter. De fleste skrivere leveres med programvare som hjelper deg å lage julekortene.

Eller man kan ta det hele et skritt videre og lage dekorerte kort med pregede mønstre, slik Mac-brukere blant annet kan hvis de bruker programvaren iPhoto på Mac-en sin. Der får man nemlig tilgang til en meny med forskjellige typer kort, enkeltsidig eller dobbeltsidig trykk, med tykke konvolutter, som man bestiller fra Apple etter at man har laget kortet. Med foretrukket motiv, dekor og tekst.

De dyreste kortene koster 25 kroner stykket, men da får man pregede kort i størrelsen 12,7 x 17,8 cm. En enklere variant med brett koster 11,49 stykket, mens vanlige flate kort koster deg 7,49 per kort.

I iPhoto kan man også lage fotobøker, de kommer i ulike størrelser og antall sider, men Apple er ikke alene om å tilby julekort og fotobøker til jul.

De fleste som driver med fremkalling av film, lager også fotobøker, kort og kalendere. Man kan som regel bruke internettsiden deres hvor man logger seg på som registrert bruker, og går gjennom veiledingen for opplasting av bilder, og komponering av for eksempel en fotobok.

Mange av dem klarer fint å levere innen jul, noen av dem har så gar rabatt på kort og bøker, dersom man er rask med bestillingen.

Her er en rekke linker til leverandører av fotobøker, kort og kalendere, her har vi ikke tatt stilling til kvalitet, pris eller brukervennlighet, dette er bare en kjapp guide til hvem som hjelper deg med å fikse fete fotobøker, kort og kalendere til jul:

Apple

CEWE

Japan Photo

Allfoto

Fotoknudsen

Fotovideo

Photobox

Elitefoto

Eurofoto

Smartphoto

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.