SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

Her er Android-kameraet

Nikon Coolpix S800c er det første kameraet som kombinerer trådløs tilkobling med Android, og ligner derfor på en smartmobil, bare med et mye bedre kamera.

Trådløse kameraer er det nye. Alle har snart minst en modell med trådløs tilkobling, men Nikon er først med Android operativsystem. Som definitivt ligner på det man er vant til fra nettbrett og mobiltelefoner med Android.

Kameraet som ellers har en 16 megapiksler bildebrikke, 10 x zoom på 25-250mm, og optisk bildestabilisator, har en 3,5-tommers OLED pekeskjerm på baksiden.

S800c kjører Android 2.3 og lar deg laste opp bilder og filmsnutter til Facebook, YouTube og andre nettmedier, når man er i nærheten av et trådløst nettverk. Kameraet har ikke 3G innebygget, så man er avhengig av wi-fi for at det skal fungere.

Men det kan kommunisere med en smartmobil, som kan laste opp bilder fra S800c, til hvor det skal være.

 

Ellers fungerer kameraet omtrent som en mobil med Android, med tilgang til appbutikken Google Play, og samme brukervennlighet som en Android-mobil.

Batteritiden er sørgelige 140 bilder, på en god dag før lading.

Kameraet er i salg fra 27. september, i sølv, sort, hvitt eller rødt, og er priset til 3.390 kroner.

Fra pressemeldingen om Coolpix S800c:


Del din verden: koble enkelt til Internet via Wi-Fi. Last opp bilder og filmer til sosiale medier og nettsider for bilder, eller overfør bilder direkte til smarttelefon eller nettbrett.

myPicturetown.com: se på bildegalleriet ditt selv om du ikke er tilkoblet Internett. Et program på kameraet lar deg koble direkte til Nikons Internett-baserte bildelagringstjeneste.

Innebygd GPS: registrer nøyaktig hvor du tok bildet (lengdegrad og breddegrad) som en «geotag» i opptaksinformasjonen (Exif). Kompatibel med alle Google-programmer som krever GPS.

Full HD (1080p) film med stereolyd: enkelt å fange livet i bevegelse. Du kan bruke 10x zoom med autofokus når du filmer, og med filminnstillingen HS kan du filme i sakte film eller rask film med opptakshastigheter på opptil 240 bps (VGA).

Bildestabilisator med objektivforskyvning: Takket være Nikons automatiske bildestabilisator som kompenserer kamerabevegelser i sanntid, kan du alltid regne med skarpe bilder og stødige filmer.

Registrering av bevegelsesuskarphet: høy lysfølsomhet (opptil ISO 3200) reduserer faren for uskarphet i svakt lys. Bildestabilisatoren kompenserer bevegelser i kamera og motiv. BSS (valg av beste bilde) velger det skarpeste av opptil 10 bilder tatt i kontinuerlig serie.

Baksidebelyst HDR gir detaljrike bilder av motiver med høy kontrast.

Lettvint panorama 360°/180°: panorer kameraet vertikalt eller horisontalt for å lage dynamiske panoramabilder.

Serieopptak: ta skarpere bilder av motiver i bevegelse med ca 8 b/s.

Internminne: 1,7 GB internminne for bilder og filmer og 680 MB for applikasjoner. Hvis du trenger mer plass, er kameraet kompatibelt med SD/SDHC-kort (opptil 32 GB).

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.
De nye TrueControl ANC lar deg velge hvor mye støydemping og eq du vil ha.
Proffkameraet Sony FX6 kombinerer det beste av deres speilløse systemkameraer med det ypperste innen 4K kinematografi.