TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Her er Android-kameraet

Nikon Coolpix S800c er det første kameraet som kombinerer trådløs tilkobling med Android, og ligner derfor på en smartmobil, bare med et mye bedre kamera.

forfatter
Publisert 22.08.12 - 09:15

Trådløse kameraer er det nye. Alle har snart minst en modell med trådløs tilkobling, men Nikon er først med Android operativsystem. Som definitivt ligner på det man er vant til fra nettbrett og mobiltelefoner med Android.

Kameraet som ellers har en 16 megapiksler bildebrikke, 10 x zoom på 25-250mm, og optisk bildestabilisator, har en 3,5-tommers OLED pekeskjerm på baksiden.

S800c kjører Android 2.3 og lar deg laste opp bilder og filmsnutter til Facebook, YouTube og andre nettmedier, når man er i nærheten av et trådløst nettverk. Kameraet har ikke 3G innebygget, så man er avhengig av wi-fi for at det skal fungere.

Men det kan kommunisere med en smartmobil, som kan laste opp bilder fra S800c, til hvor det skal være.

 

Ellers fungerer kameraet omtrent som en mobil med Android, med tilgang til appbutikken Google Play, og samme brukervennlighet som en Android-mobil.

Batteritiden er sørgelige 140 bilder, på en god dag før lading.

Kameraet er i salg fra 27. september, i sølv, sort, hvitt eller rødt, og er priset til 3.390 kroner.

Fra pressemeldingen om Coolpix S800c:


Del din verden: koble enkelt til Internet via Wi-Fi. Last opp bilder og filmer til sosiale medier og nettsider for bilder, eller overfør bilder direkte til smarttelefon eller nettbrett.

myPicturetown.com: se på bildegalleriet ditt selv om du ikke er tilkoblet Internett. Et program på kameraet lar deg koble direkte til Nikons Internett-baserte bildelagringstjeneste.

Innebygd GPS: registrer nøyaktig hvor du tok bildet (lengdegrad og breddegrad) som en «geotag» i opptaksinformasjonen (Exif). Kompatibel med alle Google-programmer som krever GPS.

Full HD (1080p) film med stereolyd: enkelt å fange livet i bevegelse. Du kan bruke 10x zoom med autofokus når du filmer, og med filminnstillingen HS kan du filme i sakte film eller rask film med opptakshastigheter på opptil 240 bps (VGA).

Bildestabilisator med objektivforskyvning: Takket være Nikons automatiske bildestabilisator som kompenserer kamerabevegelser i sanntid, kan du alltid regne med skarpe bilder og stødige filmer.

Registrering av bevegelsesuskarphet: høy lysfølsomhet (opptil ISO 3200) reduserer faren for uskarphet i svakt lys. Bildestabilisatoren kompenserer bevegelser i kamera og motiv. BSS (valg av beste bilde) velger det skarpeste av opptil 10 bilder tatt i kontinuerlig serie.

Baksidebelyst HDR gir detaljrike bilder av motiver med høy kontrast.

Lettvint panorama 360°/180°: panorer kameraet vertikalt eller horisontalt for å lage dynamiske panoramabilder.

Serieopptak: ta skarpere bilder av motiver i bevegelse med ca 8 b/s.

Internminne: 1,7 GB internminne for bilder og filmer og 680 MB for applikasjoner. Hvis du trenger mer plass, er kameraet kompatibelt med SD/SDHC-kort (opptil 32 GB).

 

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Det råeste sportskameraet Fujifilm X-H2S er kameraet man skal ha når man trenger skarpe actionbilder.
Uforskammet lekker kamerablits Ikke la deg lure av 50-tallsdesignet.
Sony lanserer mikrofon for vlogging Mini-mikrofon for Sony-kameraer.
Kompakt og lett 24 macro og 15-30mm zoom fra Canon Rimelig optikk for Canons speilløse fullformatkameraer.
Det lille øyet på himmelen DJIs minste kameradrone er så liten at den kan fly over alt – og fortsatt avansert nok til et profesjonelt resultat.
Capture One Mobile klar for iPad Nå kan du redigere som en proff på iPad-en.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend