BLACK WEEK TILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

Helrått systemkamera med proff-HD-video

Få har har hørt om Blackmagic, men det unike Pocket Cinema Camera har alt som skal til for å gjøre dem berømte. Bare se her:

Pocket Cinema Camera er Blackmagics første kamera som er rettet mot massemarkedet. Skjønt til 995 dollar for bare kamerahuset, er det først og fremst entusiastene som lar seg interessere. Men det er som vi skal se, slett ingen ublu pris. For Pocket Cinema Camera er ikke som systemkameraer flest. Langt i fra.

Selve kamerahuset er omtrent like stort som et Olympus PEN og er også bygget rundt en tilsvarende 16 megapiksler CMOS bildebrikke, og har samme Micro Four Thirds-objektivfatning. Det betyr at det kan bruke over 40 ulike mFt-objektiver fra Olympus, Panasonic og andre, og således er som et vaskeekte systemkamera å regne.

BM mft-lens-mount

Det er bare en vesentlig forskjell på Pocket Cinema Camera og alle andre. Det støtter nemlig ikke stillbilder, bare HD-video i 16.9 bredformat med en akrtiv bildeflate på 12.5 x 7.4mm. Men det er ikke vanlig HD-video vi snakker om her, kameraet støtter nemlig Apples råfilformat ProRes 422, hvor bitraten er ekstremt høye 220 Mbit per sekund, som betyr at et 64 GB SD-kort er  fullt etter  50 minutters opptak.

BM videorig tripod

Kameraet støtter også Cinema DNG, og er utstyrt med inn- og utganger en videograf må ha. Mikinngang, hodetelefonutgang, fjernstyring og muligheten for å bruke videoobjektiver med adapter, som vist på bildet over.

Blackmagic sier at kameraet leverer bildedynamikk tilsvarende 13 eksponeringstrinn, sammenlignet med 10 eller 11 fra virkelig gode speilreflekser, er det smått imponerende.

BM foran bak

Blackmagic Pocket Cinema Camera er ikke i salg før i juli, norsk pris er ikke kjent, men vi satser på å komme tilbake med en brukertest i løpet av sommeren høsten 2013.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nå kan du spare mye penger på nytt kamera
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!