Search
Generic filters

Helrått systemkamera med proff-HD-video

Få har har hørt om Blackmagic, men det unike Pocket Cinema Camera har alt som skal til for å gjøre dem berømte. Bare se her:

Pocket Cinema Camera er Blackmagics første kamera som er rettet mot massemarkedet. Skjønt til 995 dollar for bare kamerahuset, er det først og fremst entusiastene som lar seg interessere. Men det er som vi skal se, slett ingen ublu pris. For Pocket Cinema Camera er ikke som systemkameraer flest. Langt i fra.

Selve kamerahuset er omtrent like stort som et Olympus PEN og er også bygget rundt en tilsvarende 16 megapiksler CMOS bildebrikke, og har samme Micro Four Thirds-objektivfatning. Det betyr at det kan bruke over 40 ulike mFt-objektiver fra Olympus, Panasonic og andre, og således er som et vaskeekte systemkamera å regne.

BM mft-lens-mount

Det er bare en vesentlig forskjell på Pocket Cinema Camera og alle andre. Det støtter nemlig ikke stillbilder, bare HD-video i 16.9 bredformat med en akrtiv bildeflate på 12.5 x 7.4mm. Men det er ikke vanlig HD-video vi snakker om her, kameraet støtter nemlig Apples råfilformat ProRes 422, hvor bitraten er ekstremt høye 220 Mbit per sekund, som betyr at et 64 GB SD-kort er  fullt etter  50 minutters opptak.

BM videorig tripod

Kameraet støtter også Cinema DNG, og er utstyrt med inn- og utganger en videograf må ha. Mikinngang, hodetelefonutgang, fjernstyring og muligheten for å bruke videoobjektiver med adapter, som vist på bildet over.

Blackmagic sier at kameraet leverer bildedynamikk tilsvarende 13 eksponeringstrinn, sammenlignet med 10 eller 11 fra virkelig gode speilreflekser, er det smått imponerende.

BM foran bak

Blackmagic Pocket Cinema Camera er ikke i salg før i juli, norsk pris er ikke kjent, men vi satser på å komme tilbake med en brukertest i løpet av sommeren høsten 2013.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.