Kompakt systemkamera

Få har har hørt om Blackmagic, men det unike Pocket Cinema Camera har alt som skal til for å gjøre dem berømte. Bare se her:
forfatter

Pocket Cinema Camera er Blackmagics første kamera som er rettet mot massemarkedet. Skjønt til 995 dollar for bare kamerahuset, er det først og fremst entusiastene som lar seg interessere. Men det er som vi skal se, slett ingen ublu pris. For Pocket Cinema Camera er ikke som systemkameraer flest. Langt i fra.

Selve kamerahuset er omtrent like stort som et Olympus PEN og er også bygget rundt en tilsvarende 16 megapiksler CMOS bildebrikke, og har samme Micro Four Thirds-objektivfatning. Det betyr at det kan bruke over 40 ulike mFt-objektiver fra Olympus, Panasonic og andre, og således er som et vaskeekte systemkamera å regne.

BM mft-lens-mount

Det er bare en vesentlig forskjell på Pocket Cinema Camera og alle andre. Det støtter nemlig ikke stillbilder, bare HD-video i 16.9 bredformat med en akrtiv bildeflate på 12.5 x 7.4mm. Men det er ikke vanlig HD-video vi snakker om her, kameraet støtter nemlig Apples råfilformat ProRes 422, hvor bitraten er ekstremt høye 220 Mbit per sekund, som betyr at et 64 GB SD-kort er  fullt etter  50 minutters opptak.

BM videorig tripod

Kameraet støtter også Cinema DNG, og er utstyrt med inn- og utganger en videograf må ha. Mikinngang, hodetelefonutgang, fjernstyring og muligheten for å bruke videoobjektiver med adapter, som vist på bildet over.

Blackmagic sier at kameraet leverer bildedynamikk tilsvarende 13 eksponeringstrinn, sammenlignet med 10 eller 11 fra virkelig gode speilreflekser, er det smått imponerende.

BM foran bak

Blackmagic Pocket Cinema Camera er ikke i salg før i juli, norsk pris er ikke kjent, men vi satser på å komme tilbake med en brukertest i løpet av sommeren høsten 2013.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.