Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Heftig Panasonic-zoom

Samarbeidet med Leica fortsetter i den nye 10-400mm zoomen, som nå slippes til Micro Four Thirds-kameraene fra Panasonic eller Olympus, som Lumix GX8 eller OMD EM5 II.

Les testen av Lumix GX8 her.

Leica DG Vario-Elmar 100-400mm f4.0-6.3 ASPH, kalles den, og den dekker et område tilsvarende 200-800mm. Det holder en stund, til natur, dyreliv eller sportfotografering, siden en 4 x zoom med så bra telebrennvidder trekker motivet mye nærmere enn en 40-150mm zoom klarer.

Her får man også innebygget optisk bildestabilisator og stillegående og rask autofokus, som fint kan brukes på 4K-videoopptak. Zoomobjektivet er værtettet, og har en 240fps fokusmotor som du ikke hører på opptaket.

Zoomringen kan låses, og objektivet leveres med stativfeste og solblender.

Vario-Elmar 100-400mm er priset til 16.999 kr.

 

forfatter
Skrevet av

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.