Heftig Panasonic-zoom

forfatter

Samarbeidet med Leica fortsetter i den nye 10-400mm zoomen, som nå slippes til Micro Four Thirds-kameraene fra Panasonic eller Olympus, som Lumix GX8 eller OMD EM5 II.

Les testen av Lumix GX8 her.

Leica DG Vario-Elmar 100-400mm f4.0-6.3 ASPH, kalles den, og den dekker et område tilsvarende 200-800mm. Det holder en stund, til natur, dyreliv eller sportfotografering, siden en 4 x zoom med så bra telebrennvidder trekker motivet mye nærmere enn en 40-150mm zoom klarer.

Her får man også innebygget optisk bildestabilisator og stillegående og rask autofokus, som fint kan brukes på 4K-videoopptak. Zoomobjektivet er værtettet, og har en 240fps fokusmotor som du ikke hører på opptaket.

Zoomringen kan låses, og objektivet leveres med stativfeste og solblender.

Vario-Elmar 100-400mm er priset til 16.999 kr.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.