HD-video for proffer

Canon slipper et HD-videokamera med sju objektiver for proffene, og avslører en rå EOS speilrefleks med 4K HD-video!

Canons nye Cinema EOS C300 er ikke noe leketøy. Men et fullspekket kamera for full 1080 HD-video, som er rettet mot krevende proffbruk. Kameraet kommer i to versjoner, et med bajonettfatning for EOS speilrefleksobjektiver, som gjør det mulig å bruke objektivene fra hele Canons EOS-sortiment.

Det andre er en såkalt PL-versjon, med fatning for PL-objektiver. Proffobjektiver altså, som det på bildet under, montert på en EOS C300PL, som den versjonen heter.

EOS C300 bruker en nyuyviklet 8,29 megapiksler CMOS bildebrikke i Super 35mm format, tilpasset EOS  og PL-objektiver. Man kan ta opp HD-video i full 1920 x 1080 HD-kvalitet(MPEG2 422HL). Og med hele 50 Mbps videodatastrøm, fra enten 59,41i, 50i, 29,97P,  23,98P eller 24P fps – frame rate. C300 støtter også fargesampling på  4:2:2 komprimering.

C300 skal være tilgjengelig i januar neste år, og etter hvert blir disse objektivene tilgjengelige for Cinema EOS C300 og C300PL:

CN-E30-300mm zoom T2.95-3.7 L S , 14.5-60mm T2.6 L S, 24mm T1.5 L F, E50mm T1.3 L F og 85mm T1.3 L F, har alle fem EOS EF-bajonettfatning, mens CN-E14.5-60mm T2.6 L SP og 30-300mm T2.95-3.7 L SP, begge har PL-fatning.

Ny EOS speilrefleks med 4K HD-video

Canon har også avslørt at de jobber med en ny speilrefleksmodell som kan ta opp 4K HD-video. Det er en oppløsning på 4096 x 2160 punkter, eller over fire ganger så høy oppløsning som vanlig 1080 HD-video.

Kameraet bruker en CMOS bildebrikke i APS-H størrelse, som har større bildeflate enn på en vanlig speilrefleks. Det bruker M-JPEG videoformat og støtter 24 bilder i sekundet.

Pris og tigjengelighet står det ikke noe om i pressemeldingen, men med støtter for 4K video, er det lite som tyder på at kameraet havner i lavere prisklasser.

Hvor man skal få sett 4K er et åpent spørsmål. Det finnes få 4K-skjermer, og tv-er støtter maks 1920 x 1080 oppløsning.

Canon lager selv 4K-skjermer, men de er ikke tilgjengelig noe sted, og så finnes det noen få broadcast-skjermer med 4K-støtte. Kanskje planlegger Canon en offisell lansering av 4K skjermer på et tidspunkt.

Les mer her:

www.canoncinemaeos.com

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.