Kjøpeguide

Her finner du noen de beste kamerakjøpene i sommer, hentet fra utvalget vi har testet hittil i år. Slik at det skal bli lettere å velge.
Annonse
Annonse
forfatter

Gleden ved å lykkes med et blinkskudd er ubetalelig. Men før man kommer så langt, er det lurt å velge riktig verktøy til oppgaven. Enten du foretrekker et lommekamera, eller et systemkamera, handler det om å fange de verdifulle øyeblikkene som aldri kommer igjen. Da skal man ikke kaste bort pengene på middelmådigheter, men velge det beste man har råd til.

Her har vi samlet lenker til de mest aktuelle kameratestene så langt i 2013, og blinket du spesielt gode kjøp i de vanligste kategoriene. De aller billigste kompaktkameraene har vi besvisst hoppet over, fordi de bare unntaksvis leverer bedre bildekvalitet i godt lys, enn en god smartmobil gjør.

Hvis du vil vite mer om smartmobil versus kompaktkamera, kan du lese vår sammenligningstest av kameraytelsen på smartmobiler her.

Skal du ha full kontroll, total fleksibilitet og bildekvalitet i toppklasse, er systemkameraene veien å gå. Da kan man velge mellom tradisjonelle speilreflekskameraer og de kompakte systemkameraene.

EOS-M

Annonse

Utskiftbar optikk og søkere som viser bildeutsnittet er gull verdt for de som fotograferer mye. Med utskiftbar optikk kan man velge objektiver etter behov. Systemkameraer har vanligvis mye raskere autofokus, de kan ta flere bilder etter hver andre i rask rekkefølge, og har avanserte og fleksible lysmålesystemer. Da øker mulighetene for både bedre bildekvalitet og bildeglede.

Vil du vite mer, kan du lese vår guide, og se videoen til valg av type kamera her.

Den ferske testen av små reisekameraer er ypperlig lesning for alle som skal reiser rundt i sommer, og trenger et bedre kamera. Enten det er en kompakt eller et systemkamera som står øverst på ønskelisten.

Den testen leser du her.

13311_14_Panasonic_FT5_TS5

Annonse

Glem ikke testen av vanntette kameraer i sommerutgaven av L&B – i kiosken nå, som testvinneren Panasonic Lumix FT5 på bildet over. Sammen med Olympus TG-2, er FT5 det beste alternativet for de som trenger noe robust som samtidig leverer god bildekvalitet. Også under vann.

I entusiastklassen er FujiFilm X100S et av de mest omtalte kameraene. Det er stadig utsolgt, så skal man ha et X100S før ferien, må man kjappe seg med  bestillingen. At det er utsolgt, skyldes den strøkne bildekvaliteten, som vi fant ut i vår test:

Test av FujiFilm X100S

fujifilm-X100s_hands

For folk flest er likevel speilreflekskameraet det mest aktuelle. Da finnes det mange modeller å velge blant, og et av de virkelig gode kjøpene, er Nikon D3200, som vi testet i fjor høst.

Annonse

Siden introduksjonen har prisen falt fra 5000 kr til 4000 kr. Og D3200 er ikke det eneste som er blitt billigere siden vi testet det. Nå kan man gjøre et veritabelt kupp på nytt kamera, hvis man er litt våken i forkant av kjøpet.

Her har vi samlet noen av de aller beste kjøpene nå, listet opp under med dagens markedspris og link til testen:

Kompaktkameraer:

DI_TG-2_people_black_mood_005

Kompakte systemkameraer:

OMD_front

Speilreflekskamera:

Nikon D7100

Er man i stedet ute etter et kamera som gir deg helt spesielle muligheter og en ganske unik brukeropplevelse, så finnes det noen få som svarer til kravene. leica M Monochrom er et eksempel på nettopp det.

Annonse

Kameraet har en sorthvitt bildebrikke uten fargefilter, og lagrer bare sorthvitt-bilder, men de blir til gjengjeld ganske fantastiske rent teknisk sett.

Testen av M Monochrom leser du her.

M-Monochrom

 

 

Annonse

 

 

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

HEDDphone er et virkelig unikum, som baner vei for noe helt nytt innenfor hodetelefoner. Slike har du garantert ikke hørt før!
Med samme finesser som Apples ørepropper er de like låst til Samsungs egne mobiler.
Du kan få AIAIAIs hodetelefoner akkurat som du vil ha dem – for du kombinerer delene selv. Vi har lyttet til toppmodellen.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde