Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Guide til kameratester

Her finner du noen de beste kamerakjøpene i sommer, hentet fra utvalget vi har testet hittil i år. Slik at det skal bli lettere å velge.

Skrevet av / 05.07.13 - 08:00
Guide til kameratester

Gleden ved å lykkes med et blinkskudd er ubetalelig. Men før man kommer så langt, er det lurt å velge riktig verktøy til oppgaven. Enten du foretrekker et lommekamera, eller et systemkamera, handler det om å fange de verdifulle øyeblikkene som aldri kommer igjen. Da skal man ikke kaste bort pengene på middelmådigheter, men velge det beste man har råd til.

Her har vi samlet lenker til de mest aktuelle kameratestene så langt i 2013, og blinket du spesielt gode kjøp i de vanligste kategoriene. De aller billigste kompaktkameraene har vi besvisst hoppet over, fordi de bare unntaksvis leverer bedre bildekvalitet i godt lys, enn en god smartmobil gjør.

Hvis du vil vite mer om smartmobil versus kompaktkamera, kan du lese vår sammenligningstest av kameraytelsen på smartmobiler her.

Skal du ha full kontroll, total fleksibilitet og bildekvalitet i toppklasse, er systemkameraene veien å gå. Da kan man velge mellom tradisjonelle speilreflekskameraer og de kompakte systemkameraene.

EOS-M

Utskiftbar optikk og søkere som viser bildeutsnittet er gull verdt for de som fotograferer mye. Med utskiftbar optikk kan man velge objektiver etter behov. Systemkameraer har vanligvis mye raskere autofokus, de kan ta flere bilder etter hver andre i rask rekkefølge, og har avanserte og fleksible lysmålesystemer. Da øker mulighetene for både bedre bildekvalitet og bildeglede.

Vil du vite mer, kan du lese vår guide, og se videoen til valg av type kamera her.

Den ferske testen av små reisekameraer er ypperlig lesning for alle som skal reiser rundt i sommer, og trenger et bedre kamera. Enten det er en kompakt eller et systemkamera som står øverst på ønskelisten.

Den testen leser du her.

13311_14_Panasonic_FT5_TS5

Glem ikke testen av vanntette kameraer i sommerutgaven av L&B – i kiosken nå, som testvinneren Panasonic Lumix FT5 på bildet over. Sammen med Olympus TG-2, er FT5 det beste alternativet for de som trenger noe robust som samtidig leverer god bildekvalitet. Også under vann.

I entusiastklassen er FujiFilm X100S et av de mest omtalte kameraene. Det er stadig utsolgt, så skal man ha et X100S før ferien, må man kjappe seg med  bestillingen. At det er utsolgt, skyldes den strøkne bildekvaliteten, som vi fant ut i vår test:

Test av FujiFilm X100S

fujifilm-X100s_hands

For folk flest er likevel speilreflekskameraet det mest aktuelle. Da finnes det mange modeller å velge blant, og et av de virkelig gode kjøpene, er Nikon D3200, som vi testet i fjor høst.

Siden introduksjonen har prisen falt fra 5000 kr til 4000 kr. Og D3200 er ikke det eneste som er blitt billigere siden vi testet det. Nå kan man gjøre et veritabelt kupp på nytt kamera, hvis man er litt våken i forkant av kjøpet.

Her har vi samlet noen av de aller beste kjøpene nå, listet opp under med dagens markedspris og link til testen:

Kompaktkameraer:

DI_TG-2_people_black_mood_005

Kompakte systemkameraer:

OMD_front

Speilreflekskamera:

Nikon D7100

Er man i stedet ute etter et kamera som gir deg helt spesielle muligheter og en ganske unik brukeropplevelse, så finnes det noen få som svarer til kravene. leica M Monochrom er et eksempel på nettopp det.

Kameraet har en sorthvitt bildebrikke uten fargefilter, og lagrer bare sorthvitt-bilder, men de blir til gjengjeld ganske fantastiske rent teknisk sett.

Testen av M Monochrom leser du her.

M-Monochrom

 

 

 

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top