Search
Generic filters

Guide til kameratester

Her finner du noen de beste kamerakjøpene i sommer, hentet fra utvalget vi har testet hittil i år. Slik at det skal bli lettere å velge.

Gleden ved å lykkes med et blinkskudd er ubetalelig. Men før man kommer så langt, er det lurt å velge riktig verktøy til oppgaven. Enten du foretrekker et lommekamera, eller et systemkamera, handler det om å fange de verdifulle øyeblikkene som aldri kommer igjen. Da skal man ikke kaste bort pengene på middelmådigheter, men velge det beste man har råd til.

Her har vi samlet lenker til de mest aktuelle kameratestene så langt i 2013, og blinket du spesielt gode kjøp i de vanligste kategoriene. De aller billigste kompaktkameraene har vi besvisst hoppet over, fordi de bare unntaksvis leverer bedre bildekvalitet i godt lys, enn en god smartmobil gjør.

Hvis du vil vite mer om smartmobil versus kompaktkamera, kan du lese vår sammenligningstest av kameraytelsen på smartmobiler her.

Skal du ha full kontroll, total fleksibilitet og bildekvalitet i toppklasse, er systemkameraene veien å gå. Da kan man velge mellom tradisjonelle speilreflekskameraer og de kompakte systemkameraene.

EOS-M

Utskiftbar optikk og søkere som viser bildeutsnittet er gull verdt for de som fotograferer mye. Med utskiftbar optikk kan man velge objektiver etter behov. Systemkameraer har vanligvis mye raskere autofokus, de kan ta flere bilder etter hver andre i rask rekkefølge, og har avanserte og fleksible lysmålesystemer. Da øker mulighetene for både bedre bildekvalitet og bildeglede.

Vil du vite mer, kan du lese vår guide, og se videoen til valg av type kamera her.

Den ferske testen av små reisekameraer er ypperlig lesning for alle som skal reiser rundt i sommer, og trenger et bedre kamera. Enten det er en kompakt eller et systemkamera som står øverst på ønskelisten.

Den testen leser du her.

13311_14_Panasonic_FT5_TS5

Glem ikke testen av vanntette kameraer i sommerutgaven av L&B – i kiosken nå, som testvinneren Panasonic Lumix FT5 på bildet over. Sammen med Olympus TG-2, er FT5 det beste alternativet for de som trenger noe robust som samtidig leverer god bildekvalitet. Også under vann.

I entusiastklassen er FujiFilm X100S et av de mest omtalte kameraene. Det er stadig utsolgt, så skal man ha et X100S før ferien, må man kjappe seg med  bestillingen. At det er utsolgt, skyldes den strøkne bildekvaliteten, som vi fant ut i vår test:

Test av FujiFilm X100S

fujifilm-X100s_hands

For folk flest er likevel speilreflekskameraet det mest aktuelle. Da finnes det mange modeller å velge blant, og et av de virkelig gode kjøpene, er Nikon D3200, som vi testet i fjor høst.

Siden introduksjonen har prisen falt fra 5000 kr til 4000 kr. Og D3200 er ikke det eneste som er blitt billigere siden vi testet det. Nå kan man gjøre et veritabelt kupp på nytt kamera, hvis man er litt våken i forkant av kjøpet.

Her har vi samlet noen av de aller beste kjøpene nå, listet opp under med dagens markedspris og link til testen:

Kompaktkameraer:

DI_TG-2_people_black_mood_005

Kompakte systemkameraer:

OMD_front

Speilreflekskamera:

Nikon D7100

Er man i stedet ute etter et kamera som gir deg helt spesielle muligheter og en ganske unik brukeropplevelse, så finnes det noen få som svarer til kravene. leica M Monochrom er et eksempel på nettopp det.

Kameraet har en sorthvitt bildebrikke uten fargefilter, og lagrer bare sorthvitt-bilder, men de blir til gjengjeld ganske fantastiske rent teknisk sett.

Testen av M Monochrom leser du her.

M-Monochrom

 

 

 

 

 

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.