Fullformat med 4K 10-bit video

På tide å tenke Leica for video også.
Annonse
Annonse
forfatter

De fleste tenker på Leica som et rent stillbildekamera, men det kommer kanskje til å endre seg nå, for Leica SL2-S er like mye, om ikke mer, videokamera som stillbildekamera.

Kameraet er basert på den kjente SL-utgaven som har eksistert en stund, men her er det en ny 24 Mp fullformat bildebrikke, med oversamplet 10-bit 4:2:2, 4K-video for maksimal filkvalitet og detaljskarphet, uten tidsbegrensninger.

Med andre ord, SL2-S er rettet mot videofotografer i veldig stor grad.


Det kan naturligvis brukes til stillbilder, og Leica har jobbet med fargegjengivelse og støydemping slik at bildene skal ha ekte Leica-look uten synlig støy.

Kamerahuset er værtettet og ellers bygget som et SL, men det har en egen bryter for video og stillbilder, og menyene har et annet oppsett enn på en vanlig SL, som er tilpasset kameraets avanserte videoinnstillinger.

Annonse
SL2-S_BTS_CL-2 SL2-S_BTS_CL-7 Leica_SL2-S_LoRes_sRGB_0921
<
>

En ny Maestro III-prosessor og 4 GB bufferminne har gjort det mulig å skyte bildeserier opptil 9 bilder/s, til minnekortet er fullt.

Det har også bildestabilisator innebygget, med piksel shift sånn at man kan ta stillbilder i opptil 96 Mp oppløsning hvis man ønsker, og kameraet kan brukes tethered – tilkoblet fjernstyring – sammen med Capture One 21.

Leica_SL2-S_LoRes_sRGB_0113 Leica_SL2-S_LoRes_sRGB_1586 SL2-S_Body_BACK_on_RGB
<
>

Man kan også ta opp video i 4K/60 med HEVC-komprimering i en fremtidig oppdatering av fastvaren.

Leica SL2-S har samme L-Mount fatning som SL, og Panasonic Lumix S-serien, og det kan bruke alle Leica-objektiver fra M, til R og S med adapter, og selvsagt Leicas Leitz Cine-objektiver for video.

Leica_Vader24_CINE_35 SL2-S+Summicron_2_50_ASPH+Handgriff_FRONT_RGB SL2-S+APO_Summicron_2_50_TOP_RGB
<
>

SL2-S er allerede i butikkene, og kamerahuset alene koster 53.000 kr, som slett ikke er avskrekkende for et kamera med disse egenskapene.

Annonse

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Helelektrisk utgave av X1.
Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-høyttalere.
Denne kan man bare håpe på at de setter i serieproduksjon.
Kan få over 300 hk og firehjulstrekk.
Helelektrisk utgave av X1.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gjør comeback som TV-serie.
Nå kan du lete opp ting som ikke er laget av Apple.
Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
De koster nesten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her møtes retro og moderne hånd i hånd.
Utstyrt med 3D-bevegelsessensor og fugleperspektiv kan Floodlight Cam Wired Pro gi deg et godt overblikk.
Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
HP Envy 17 og Envy x360 med 11. generasjons prosessorer og Nvidia-grafikk til hjemmekontoret.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-høyttalere.