Følg oss på

Søk etter tester, nyheter, anmeldelser..

Fullformat med 4K 10-bit video

På tide å tenke Leica for video også.

De fleste tenker på Leica som et rent stillbildekamera, men det kommer kanskje til å endre seg nå, for Leica SL2-S er like mye, om ikke mer, videokamera som stillbildekamera.

Kameraet er basert på den kjente SL-utgaven som har eksistert en stund, men her er det en ny 24 Mp fullformat bildebrikke, med oversamplet 10-bit 4:2:2, 4K-video for maksimal filkvalitet og detaljskarphet, uten tidsbegrensninger.

Med andre ord, SL2-S er rettet mot videofotografer i veldig stor grad.


Det kan naturligvis brukes til stillbilder, og Leica har jobbet med fargegjengivelse og støydemping slik at bildene skal ha ekte Leica-look uten synlig støy.

Kamerahuset er værtettet og ellers bygget som et SL, men det har en egen bryter for video og stillbilder, og menyene har et annet oppsett enn på en vanlig SL, som er tilpasset kameraets avanserte videoinnstillinger.

SL2-S_BTS_CL-2 SL2-S_BTS_CL-7 Leica_SL2-S_LoRes_sRGB_0921
<
>

En ny Maestro III-prosessor og 4 GB bufferminne har gjort det mulig å skyte bildeserier opptil 9 bilder/s, til minnekortet er fullt.

Det har også bildestabilisator innebygget, med piksel shift sånn at man kan ta stillbilder i opptil 96 Mp oppløsning hvis man ønsker, og kameraet kan brukes tethered – tilkoblet fjernstyring – sammen med Capture One 21.

Leica_SL2-S_LoRes_sRGB_0113 Leica_SL2-S_LoRes_sRGB_1586 SL2-S_Body_BACK_on_RGB
<
>

Man kan også ta opp video i 4K/60 med HEVC-komprimering i en fremtidig oppdatering av fastvaren.

Annonse

Leica SL2-S har samme L-Mount fatning som SL, og Panasonic Lumix S-serien, og det kan bruke alle Leica-objektiver fra M, til R og S med adapter, og selvsagt Leicas Leitz Cine-objektiver for video.

Leica_Vader24_CINE_35 SL2-S+Summicron_2_50_ASPH+Handgriff_FRONT_RGB SL2-S+APO_Summicron_2_50_TOP_RGB
<
>

SL2-S er allerede i butikkene, og kamerahuset alene koster 53.000 kr, som slett ikke er avskrekkende for et kamera med disse egenskapene.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 1 kr

Prøv i en uke og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Skrevet av

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

På tide å tenke Leica for video også.

På tide å tenke Leica for video også.

På tide å tenke Leica for video også.

På tide å tenke Leica for video også.

Kate Beckinsale beviser, nok en gang, at hun kan sine action-moves.

På tide å tenke Leica for video også.

På tide å tenke Leica for video også.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.