Fullformat med 4K 10-bit video

På tide å tenke Leica for video også.
Annonse
Annonse
forfatter

De fleste tenker på Leica som et rent stillbildekamera, men det kommer kanskje til å endre seg nå, for Leica SL2-S er like mye, om ikke mer, videokamera som stillbildekamera.

Kameraet er basert på den kjente SL-utgaven som har eksistert en stund, men her er det en ny 24 Mp fullformat bildebrikke, med oversamplet 10-bit 4:2:2, 4K-video for maksimal filkvalitet og detaljskarphet, uten tidsbegrensninger.

Med andre ord, SL2-S er rettet mot videofotografer i veldig stor grad.


Det kan naturligvis brukes til stillbilder, og Leica har jobbet med fargegjengivelse og støydemping slik at bildene skal ha ekte Leica-look uten synlig støy.

Kamerahuset er værtettet og ellers bygget som et SL, men det har en egen bryter for video og stillbilder, og menyene har et annet oppsett enn på en vanlig SL, som er tilpasset kameraets avanserte videoinnstillinger.

SL2-S_BTS_CL-2 SL2-S_BTS_CL-7 Leica_SL2-S_LoRes_sRGB_0921
<
>

En ny Maestro III-prosessor og 4 GB bufferminne har gjort det mulig å skyte bildeserier opptil 9 bilder/s, til minnekortet er fullt.

Det har også bildestabilisator innebygget, med piksel shift sånn at man kan ta stillbilder i opptil 96 Mp oppløsning hvis man ønsker, og kameraet kan brukes tethered – tilkoblet fjernstyring – sammen med Capture One 21.

Leica_SL2-S_LoRes_sRGB_0113 Leica_SL2-S_LoRes_sRGB_1586 SL2-S_Body_BACK_on_RGB
<
>

Man kan også ta opp video i 4K/60 med HEVC-komprimering i en fremtidig oppdatering av fastvaren.

Leica SL2-S har samme L-Mount fatning som SL, og Panasonic Lumix S-serien, og det kan bruke alle Leica-objektiver fra M, til R og S med adapter, og selvsagt Leicas Leitz Cine-objektiver for video.

Leica_Vader24_CINE_35 SL2-S+Summicron_2_50_ASPH+Handgriff_FRONT_RGB SL2-S+APO_Summicron_2_50_TOP_RGB
<
>

SL2-S er allerede i butikkene, og kamerahuset alene koster 53.000 kr, som slett ikke er avskrekkende for et kamera med disse egenskapene.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.