Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Fujifilm X100VI limited edition

Vil du ha Fujifilm X100VI limited edition må du mase.

Skrevet av / 26.02.24 - 14:27
Fujifilm X100VI limited edition

Fujifilms uforskammet lekre retrokamera er så populært at det har vært vanskelig å få tak i. Ventelistene har vært lange lenge, og den nye utgaven som ble lansert i Tokyo i forrige uke, ser ut til å være den klart mest populære hittil.

Rett etter at X100VI ble lansert, kunne Fujifilm fortelle om rekordmange ordre for det nye kameraet, som har fått en 40 Mp bildebrikke, bildestabilisator, 6,2K-video, og avansert autofokus.

-Vi har aldri sett en så stor forhåndsbestilling, noen gang, på noe kamera, sa Andreas Bengtsson fra Fujifilm Nordic, til Lyd & Bilde.

Andreas Bengtsson, Nordic Sales Manager i Fujifilm Nordic. Foto: Lasse Svendsen
Les også Får etterlengtede oppdateringer Fujifilms populære kamera blir bedre der det merkes best.

Produksjonen av kameraet er flyttet til Fujifilms fabrikker i Kina, og produksjonskapasiteten er doblet til 15.000 kameraer i måneden, i følge Nkkei i Japan.

Fujifilm X100VI limited edition

Det blir laget en limited edition av X100VI, i 1934 eksemplarer, som markerer at Fujifilm feirer 90 år i 2024. Den kan bli enda vanskeligere, for ikke å si umulig, å få tak i.

Foto: Fujifilm

X100VI limited edition vil du neppe finne i hyllen til den lokale fotobutikken. Det er ikke en gang sikkert om de vil klare å skaffe en, om du skulle være interessert.

De få eksemplarene bli allokert til de forskjellige markedene, og trolig vil store markeder som Japan og USA få flere eksemplarer enn Norden. Men helt umulig er det kanskje ikke.

Foto: Fujifilm

Kameraet som leveres med Fujifilms første logo gravert på toppen av kameraet, og på linsedekselet, leveres i en spesiallaget eske, som innholder en tvinnet stoffrem, kort med historiske bilder, og en soft release utløser som skrus i en utløserknapp i titan. Serienummeret er gravert på kanten av blitsskoen, som på bildet øverst.

Foto: Fujifilm

Hvis man klarer å overtale fotobutikken til å henge i telefonen på Fujifilm til de klarer å skaffe en X100VI limited edition, er man altså en av 1934 heldige som kan henge kameraet rundt halsen.

Prisen? Regn med at det vil koster 5000 kr mer enn den vanlige Fujifilm X100VI, som vi allerede har testet så og si ferdig. Den testen kan du snart lese på våre nettsider.

Foto: Fujifilm
Les også FujiFilm FinePix X100 Noen kameraer faller man for engang uten å ha sett bildekvaliteten. FujiFilm X100 er et slikt kamera.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Lyd & Bilde
Scroll to Top