Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

FujiFilm X100 digitalkamera i retrodesign

FujiFilm overrasker på Photokina-messens første dag, med et nytt digitalkamera i samme klasse som Leica X1. Her får man hybridsøker, HD-video, 12 megapiksler bildebrikke i APS-C-størrelse og lyssterk optikk.

FujiFilm X100 ser på alle måter ut til å være fotografens kamera. Alt er lagt til rette for et kompakt reportasje- og dokumentarkamera i klassisk design, men med moderne teknikk. FujiFilm har valgt å  lage en ny EXR-bildebrikke i APS-C-format på 12 megapiksler til X100, og gitt det et lyssterkt 23mm f2.0 objektiv med fastbrennvidde, hvor bildevinkelen tilsvarer 35mm sammenlignet med 135 mm filmformat.
Og ja, det kan ta opp video i 720p HD-kvalitet, noe dets (hittil) nærmeste konkurrent Leica X1 ikke kan.

Knapper og ratt er så klassisk som det kan få blitt, med blendervalg direkte på objektivet, men aller mest interressant er detn særegne hybridsøkeren.

Den er nemlig optisk og elektronisk på samme tid. Man kikker i søkeren gjennom okularet og et konvensjonelt prisme som reflekterer lyset fra søkerbildet, men med et knappetrykk kan man slå på et LCD-panel på 1,44 Mp som projiserer eksponeringsdata og et elektronisk søkerbilde gjennom prismet.

2,8-tommers skjerm med 460.000 punkters oppløsning.
Kameraet har dessuten lysfølsomhet fra 200 til 6400 ISO – utvidbart til 12800 ISO, og kan skyte bildeserier på 5 bps, målene er 127- x 75- x 54 mm altså omtrent som størrelsen til Olympus PEN E-P2 og Panasonic Lumix GF1.
FujiFilm opplyser ingen ting om pris, bare at X100 skal komme til våren 2011, la oss bare håpe det ikke blir like dyrt som Leica X1.

forfatter
Av

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.