Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

FujiFilm slipper 56mm f1.2 og avslører mer optikk

Med den nye 56mm f1.2, er FujFilms utvalg av optikk til X-kameraene, et steg nærmere komplett. Men det kommer enda flere objektiver.

Med en brennvidde på 56mm tilsvarer bildevinkelen et 85mm objektiv, om man sammenligner med 135-fullformat. Det gjør XF 56mm F1.2 R velegnet som blant annet portrettobjektiv, fordi den smale bildevinkelen ikke gir noen perspektivforvregning. Som ødelegger portrettet med unormale proporsjoner, feks en stor nese.

Lyssterkt er det også, med f1.2 som største blenderåpning. Noe som betyr at man kan få en meget smal skarphetsdybde, og samtidig fotografere i veldig lite lys med et X-kamera. Som X-M1 vi nylig testet.

Objektivet som vil koste 9.999 kr fra februar, har blenderring med markerte klikkstopp, men ingen fokusmarkering under manuellfokusering. Det støttes forøvrig av kameraer som har Fujis Lens Modulation Optimizer, som korrigerer for diffraksjon osv i kameraprosessoren.

Senere i 2014, kommer fem ny objektiver i X-serien.

Først ut er en 18-135mm zoom med lysstyrke f2,5-5,6, som etter planene skal lanseres i sommer. Til høsten komer en 16-55mm f2,8 zoom, en lyssterk vidvinkel med fast brennvidde, og litt sernere i år, en 50-140mm f2,8 zoom, og en så kalt super telefoto zoom.

Annonse

X lens roadmap 2014

forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.