Optikk

Med den nye 56mm f1.2, er FujFilms utvalg av optikk til X-kameraene, et steg nærmere komplett. Men det kommer enda flere objektiver.
Annonse
Annonse
forfatter

Med en brennvidde på 56mm tilsvarer bildevinkelen et 85mm objektiv, om man sammenligner med 135-fullformat. Det gjør XF 56mm F1.2 R velegnet som blant annet portrettobjektiv, fordi den smale bildevinkelen ikke gir noen perspektivforvregning. Som ødelegger portrettet med unormale proporsjoner, feks en stor nese.

Lyssterkt er det også, med f1.2 som største blenderåpning. Noe som betyr at man kan få en meget smal skarphetsdybde, og samtidig fotografere i veldig lite lys med et X-kamera. Som X-M1 vi nylig testet.

Objektivet som vil koste 9.999 kr fra februar, har blenderring med markerte klikkstopp, men ingen fokusmarkering under manuellfokusering. Det støttes forøvrig av kameraer som har Fujis Lens Modulation Optimizer, som korrigerer for diffraksjon osv i kameraprosessoren.

Senere i 2014, kommer fem ny objektiver i X-serien.

Først ut er en 18-135mm zoom med lysstyrke f2,5-5,6, som etter planene skal lanseres i sommer. Til høsten komer en 16-55mm f2,8 zoom, en lyssterk vidvinkel med fast brennvidde, og litt sernere i år, en 50-140mm f2,8 zoom, og en så kalt super telefoto zoom.

Annonse

X lens roadmap 2014

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.