Optikk

Med den nye 56mm f1.2, er FujFilms utvalg av optikk til X-kameraene, et steg nærmere komplett. Men det kommer enda flere objektiver.
forfatter

Med en brennvidde på 56mm tilsvarer bildevinkelen et 85mm objektiv, om man sammenligner med 135-fullformat. Det gjør XF 56mm F1.2 R velegnet som blant annet portrettobjektiv, fordi den smale bildevinkelen ikke gir noen perspektivforvregning. Som ødelegger portrettet med unormale proporsjoner, feks en stor nese.

Lyssterkt er det også, med f1.2 som største blenderåpning. Noe som betyr at man kan få en meget smal skarphetsdybde, og samtidig fotografere i veldig lite lys med et X-kamera. Som X-M1 vi nylig testet.

Objektivet som vil koste 9.999 kr fra februar, har blenderring med markerte klikkstopp, men ingen fokusmarkering under manuellfokusering. Det støttes forøvrig av kameraer som har Fujis Lens Modulation Optimizer, som korrigerer for diffraksjon osv i kameraprosessoren.

Senere i 2014, kommer fem ny objektiver i X-serien.

Først ut er en 18-135mm zoom med lysstyrke f2,5-5,6, som etter planene skal lanseres i sommer. Til høsten komer en 16-55mm f2,8 zoom, en lyssterk vidvinkel med fast brennvidde, og litt sernere i år, en 50-140mm f2,8 zoom, og en så kalt super telefoto zoom.

X lens roadmap 2014

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også