Kompaktkamera

Med 30 zoom, vanntette kameraer med eller uten GPS, og råfilopptak, har FujiFilm tenkt på de med reisefeber, vannsportentusiaster og de aller mest kresne fotografene.
forfatter

Hele åtte nye kompaktkameraer fra FujiFilm er i butikkene i løpet av våren.

For entusiastene med høye krav til bildekvalitet, er kanskje FinePix F770EXR midt i blinken.

Et slankt kamera med GPS, 16 Mp CMOS- bildebrikke for høy oppløsning, og FujiFilms EXR-prosessering for høy bildekvalitet – og råfilopptak. For etterbehandling av «ufremkalte» bildefiler.

Kameraet har hele 20 x zoom på 25-300mm brennvidde, og tar opp video i 1080p HD-format.

Hvis man klarer seg med 15 x zoom og uten GPS, finnes det en enklere utgave kalt F660EXR i samme kompakte form. Prisene starter på 2.500 kroner, og kameraene er i butikken i mars.

For de som liker det våte element, kan XP150 og XP50, passe. To vanntette kameraer som gjerne dykker til 10 meter, og tåler fall fra 2 meter. De har begge en 14 Mp bildebrikke, men XP150 har GPS som merker bildene dine med stedskoordinater. XP-modellene starter på 2.500 kroner og er i butikkene allerede i februar.

Hvis ingen av de foregående modellene passer, har FujiFilm HS30EXR, SL300 og SL240 snart i butikkene.

Førstnevnte er et fullspekket superzoomkamera med 30 x zoom på 24-720mm og blender f2.8-5.6, som med digital zoom i tillegg rekker til 1440mm. Perfekt for James Bond og aspirerende spioner.

Med et vell av funksjoner, råfilopptak, 1080 HD-video og vippbar skjerm, bør HS30EXR klare de fleste oppgavene.

Kameraet er i butikkene først i april, til cirka 4.000 kroner.

De rimeligere SL240 og SL300, har 24 eller 30 x zoom, og litt færre funksjoner. De er i butikkene allerede i februar, og starter på 2.500 kroner.

Det superslanke FinePix Z1000EXR er priset rundt 2.500 kroner det også, men her får man noen ganske andre muligheter.

Det er nemlig trådløst, og kan koble seg til en iPhone eller en Android smartmobil, slik at man kan laste opp bilder fra kameraet. Som man kan sende videre og dele på sosiale nettsteder med mobilen.

I følge FujiFilm i Norge er det ikke sikkert Z1000EXR kommer til Norge, men gjør det det, skal vi garantert teste hvor fra den trådløse funksjonen fungerer. Bildekvaliteten selvsagt også.

For spesifikasjoner og mer om kameraene, besøk FujiFilms norske nettsted.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.