Foto

All verdens nyttige og unyttige funksjoner til tross, det de fleste kompakter trenger mest, er bedre bildekvalitet. FujiFilm F200EXR er det første kameraet med den nye Super CCD EXR bildebrikken, som lover nettopp bedre bildekvalitet.

Dessverre må vi vente til april for å se om den nye Super CCD EXR bildebrikken holder hva den lover. Da er kameraet i salg for 4.000 kroner.
Ved første øyekast ser det akkurat ut som et FujiFilm F100fd – årets kompakt i Lyd & Bilde – så den har mye å leve opp til. Den kritiske bildebrikken og bilderprosesseringen er endret betydelig på FinePix F200EXR.
Som har 12 megapiksler totalt, men som også kan brukes i en spesiell høy følsomhets-modus, eller ekstra vid dynamiskmodus kalt EXR-modus, hvor den bruker bare 6 megapiksler, for optimal bildekvalitet uten støy, og med høyest mulig dynamisk omfang. Da samles to og to bildepunkter sammen til en duo hvor den ene får oppgaven med å ta i mot høylys, mens den andre konsentrerer seg om mellomtone og mørke partier:

EXR – Høy Oppløsning, prioriterer 12 mill bildepunkter og de fineste detaljene når det er gode
lysforhold.

EXR – Høy ISO og liten støy, legger to punkter sammen og prioriterer den beste kvalitet med 6 mill
pixels under dårlige lysforhold. Minimalt med støy og korn.

EXR – Bredt dynamisk omfang, kombinerer 2 sett med 6 mill punkter som gir ekstremt god
gjengivelse av detaljer uten at det brenner ut i høylys
Denne spennende teknologien ble vist på Photokina i 2008, og nå er altså kameraet med den nye Super CCD EXR bildebrikken, bare et par måneder unna.

Bildebrikken er så pass stor som 1/1,6-tomme, i et hav av små 1/2,33-tommers CCD-brikker. Ellers er F200EXR ikke så ulik F100fd, som den altså ligner veldig på.
Den har 5 x zom fra 28-140mm med integrert bildestabilisator som kompenserer for en ustø hånd, fullautomatikk, ansiktsgjenkjenning, auto lyslfølsomhet, manuell kontroll over lukker eller blender og automatisk motivvalg (seks motivprogrammer) og auto EXR-modus.
Hvor kameraet selv finner ut av om det skal ta bildene ei 12 eller 6 Mp oppløsning,
En artig detalj for alle som har knipset seg gjennom tusenvis av FujiFilms 35 og 120-filmer, F200EXR har også en innstilling for Provia, Velvia, ASTIA, Black & White og Sepia som skaper samme effekt som om man hadde skutt med film i stedet.

FinePix F200 EXR:

• Nyutviklet Super CCD EXR 12 mp fleksibel CCD sensor
• EXR Auto (3x portrett, Natt, Makro, Landskap)
• 5x zoom objektiv (28-140 mm, F 3,3 – F14)
• Dobbel bildestabilisator, CCD skift
• 3” TFT LCD-skjerm ( 230 000)
• Ultra høy ISO (100 – 12800)
• Full manuell innstilling (blender og lukker prioritet)
• Filminnstilling (Velvia, Provia, Astia, Sepia og Svart/Hvit)
• Full foto HD
• xD/ SD/ SDHC lagringsmedia

FujiFilm Norge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.