Kompakt systemkamera

Forgjengeren er et av årets beste kameraer, nå kommer oppfølgeren X-E2 med flere forbedringer på vesentlige punkter
forfatter

Blant annet sier FujiFilm at autfokusen er forbedret sammenlignet med X-E1 som vi testet i februar. De hevder bramfritt at kameraet har verdens raskeste autofokus på 0,08 sekunder, oppstarttid på et halvt sekund, 0,05 sekunders utløserforsinkelse, og skuddtakt opp til 7 bilder/s.

Ganske imponerende forbedring altså, men her er også bildebrikken oppgradert. I X-E2 sitter samme type X-Trans II bildebrikke med 16 megapiksler, som imponerte oss i testen av FujiFilm X100S. Den har ikke noe lavpassfilter, og fargefilteret på fotosensorene er nærmest tilfeldig plassert, og ikke i det klassiske Bayer-mønsteret som er vanlig i andre kameraer.

Det gir som kjent klasseledende bildekvalitet, noe vi fant ut i testen av X100S.

X-E2_Silver_Back

Fuji har flyttet Q-knappen som gir deg rask tilgang til de viktigste innstillingene på skjermen, slik at den er lettere å nå og satt inn en bedre og større skjerm på 7,6 cm. Den strøkne elektroniske søkeren med 2,36 Mp oppløsning, er raskere med kjappere oppdatering, og kameraet har fått trådløs wifi, eksponeringskompensasjon opp til ±3 trinn, og Fujis Lens Modulation Optimiser.

X-E2_Silver_Dial_Close_up

Den korrigerer for fargebrytning og diffraksjon, og virker på all optikk man bruker sammen med X-E2. Objektivutvalget er forøvrig ganske tltalende til Fujis X-kameraer, hvor mange av dem er faste brennvidder med god lysstyrke.

X-E2 skal være i butikkene i løpet av november, og koster 8.499 kr, eller 10.999 med den fine 18-55mm f4 zoomen vi testet forgjengeren X-E1 sammen med.

Fakta om X-E2:

 • 16.3 megapixel APS-C X-Trans CMOS II Sensor
  Original colour filter array to control moiré and false color
  EXR Processor II
  Lens Modulation Optimiser for improved image quality
  Extra high resolution 2.36 million dot OLED electronic viewfinder
  ±3 Exposure Compensation dial
  3-inch (1.04 million dot) premium clear LCD (High contrast, High Brightness and Wide viewing angle)
  ISO 200 – 6400, extended ISO 100, 12800, 25600, Auto (max range of ISO400-6400 when using ISO Auto)
  AF speed 0.08sec*2
  Q (quick) button to easily access shooting menu settings

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.