SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

Fujifilm erter med kommende systemkamera

Dette er Fujifilms sjette kompakte systemkamera, som avsløres 28. januar, men vi er ganske sikre på hva slags kamera det er

Rykter og spekulasjoner florerer i kamerabransjen, og overgås bare av mobilrykter – særlig iPhone-rykter er mange og seiglivede. Men i motsetning til mobilrykter, er det mer hold i kamerarykter, og når Fujifilm selv letter på sløret og faktisk viser den kommende modellen, er det lett å se hva det handler om.

Kameraet som er det sjette i Fujis X-serie med systemkameraer med utskiftbar optikk, har fått et klassisk speilrefleksdesign i ekte retrostil.

Men det er mye mindre enn en tradisjonell speilrefleks, og er selvsagt speilløst med bajonettfatning for Fujis fremragende Fujinon XF-optikk.

Designet er ment å hinte om tidligere tiders Fujica speilreflekser, men minner faktisk mer om Contax RTS-serie fra 70-tallet.

Sett forfra fra venstre, finner vi et hjul for eksponeringskompensasjon, start/stopp-knapp for videoopptak, strømbryter og utløserknapp, programmerbar funksjonsknapp med direktevalg av wifi, låsbart lukkertidshjul fra 1 til 1/4000s inkludert T, Bulb og lukkertidsautomatikk.

Blitssynk er satt til 1/180s.

Under lukkertidshjulet er en innstillingsbryter for lysmåling, og foran og bak på kameraet sitter det et innstillngshjul. På fronten sitter også en programmerbar funksjonsknapp.

På høyre side av prismehuset finner vi diopterjustering til den elektroniske søkeren, mens et låsbart hjul for valg av ISO-følsomhet fra 100 til 25600 ISO, sitter over en bryter for valg av skuddhastighet osv.

Spesifikasjoner for kameraet som kan bli kalt X-T1 i følge spekulasjoner, er ikke kjent, men det er sannsynlig at det får vippeskjerm, doble kortspalter og et værforseglet kamerahus.

Den 28. januar vet vi mer.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.
De nye TrueControl ANC lar deg velge hvor mye støydemping og eq du vil ha.
Proffkameraet Sony FX6 kombinerer det beste av deres speilløse systemkameraer med det ypperste innen 4K kinematografi.
Logitech har nettopp sluppet det hevder er "verdens letteste trådløse gaming mus for e-sport."
Oppgradert LP12 med ny arm og platelager.
Forsterkere behøver ikke være sorte, bare se her.
Brettbare mobiler har allerede blitt gammelnorsk. Er Oppos sammenrullbare mobilskjerm fremtiden?
En skikkelig Atmos-planke med mange høyttalere til veldig lite penger. Og dessuten noen enda rimeligere lydplanker.
Kraftig telezoom for naturfotografer og sport