Kompakt systemkamera

Dette er Fujifilms sjette kompakte systemkamera, som avsløres 28. januar, men vi er ganske sikre på hva slags kamera det er
Annonse
Annonse
forfatter

Rykter og spekulasjoner florerer i kamerabransjen, og overgås bare av mobilrykter – særlig iPhone-rykter er mange og seiglivede. Men i motsetning til mobilrykter, er det mer hold i kamerarykter, og når Fujifilm selv letter på sløret og faktisk viser den kommende modellen, er det lett å se hva det handler om.

Kameraet som er det sjette i Fujis X-serie med systemkameraer med utskiftbar optikk, har fått et klassisk speilrefleksdesign i ekte retrostil.

Men det er mye mindre enn en tradisjonell speilrefleks, og er selvsagt speilløst med bajonettfatning for Fujis fremragende Fujinon XF-optikk.

Designet er ment å hinte om tidligere tiders Fujica speilreflekser, men minner faktisk mer om Contax RTS-serie fra 70-tallet.

Sett forfra fra venstre, finner vi et hjul for eksponeringskompensasjon, start/stopp-knapp for videoopptak, strømbryter og utløserknapp, programmerbar funksjonsknapp med direktevalg av wifi, låsbart lukkertidshjul fra 1 til 1/4000s inkludert T, Bulb og lukkertidsautomatikk.

Annonse

Blitssynk er satt til 1/180s.

Under lukkertidshjulet er en innstillingsbryter for lysmåling, og foran og bak på kameraet sitter det et innstillngshjul. På fronten sitter også en programmerbar funksjonsknapp.

På høyre side av prismehuset finner vi diopterjustering til den elektroniske søkeren, mens et låsbart hjul for valg av ISO-følsomhet fra 100 til 25600 ISO, sitter over en bryter for valg av skuddhastighet osv.

Spesifikasjoner for kameraet som kan bli kalt X-T1 i følge spekulasjoner, er ikke kjent, men det er sannsynlig at det får vippeskjerm, doble kortspalter og et værforseglet kamerahus.

Den 28. januar vet vi mer.

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Leicas 28mm APO-Summicron for fullformat er her.
Kompakt og lett med stor rekkevidde
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.