Optikk til mobilen

Dette er et objektivkamera, montert på en Sony Xperia smartmobil. En helt ny måte å fotografere på altså.
forfatter

Ideen er god. Man klipser smartmobilen fast på baksiden av objektivet, som inneholder bildebrikke, wifi/NFC, SD-kortplass og motorisert zoom. Bildene – og videoene – man tar kan lastes automatisk opp til mobilen. Som også fungerer som søker, og styrebrett for kamerainnstillinger.

Bildene som har lekket på nett, viser to Sony-kameraer formet som objektiver, hvor bildebrikkene er innebygget. Men de fungerer ikke uten en mobil, som altså blir forlengelsen av kameraet. Hvis spesifikasjonene Sonyalpharumors har lagt ut på nett stemmer, dreier det seg om to modeller. DSC-QX10 som er basert på en 1-tommers 20 Mp bildebrikke lik den i Sony RX100, mens  DSC-QX100 har en mindre 1/2,3-tommers 18 Mp brikke.

Med Sonys Bionz bildeprosessor og G-optikk, kan dette bety en betydelig kvalitetsøkning for «mobilbilder».

Det gjenstår bare å se om konseptet blir en realitet, og i såfall om det blir en suksess eller tragedie. Spennende er det uansett.

phpkdfe1v

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.