Bransjenytt

Den landsdekkende fotokjeden FotoKnudsen slår seg selv konkurs. Men bildene dine er trygge.
forfatter

FotoKnudsen startet opp i 1958, i dag er det slutt og 232 anstatte mister jobben når alle 19 butikkene stenger dørene.

«Styret i Fyllingsdalen Foto AS (tidligere FotoKnudsen AS) har besluttet å begjære oppbud. Vi beklager de ulemper dette medfører for våre kunder», skriver ledelsen i en lapp som hang utenfor filialen i Galleriet mandag morgen.

Daglig leder Ole Bjørn Knudsen har ledet familiebedriften siden 1988:

– Dette er selvfølgelig en utrolig tung og trist dag. Familien har drevet med dette i over 50 år. Dette er nok den verste dagen i vår historie, sier Knudsen.

– Jeg er veldig lei meg på vegne av de ansatte, bedriften og familien Knudsen. Nå får vi bare gjøre det som må gjøres, sier han til bt.no.

– Hovedårsaken til at vi begjærer oppbud er at vi dessverre fikk et veldig dårlig resultat i 2012, sier Knudsen.

De foreløpige regnskapstallene viser et underskudd på 11 millioner kroner for 2012.

– Det har vært vanskelig å få refinansiert virksomheten. Vi har nok hatt en for stor ryggsekk å bære.

Ole Bjørn Knudsen sier at kunder som har levert bilder til fremkalling eller lastet opp bilder på FotoKnudsens nettsider, kan ta det med ro.

– Jeg kan ikke forestille meg at det kommer en situasjon der disse bildene ikke blir tatt vel vare på, og blir gjort tilgjengelige, sier Knudsen.

Fra FotoKnudsens nettsider:

Det er med stor beklagelse at styret i Fyllingsdalen Foto AS, tidligere FotoKnudsen AS, besluttet å begjære selskapet konkurs 11.2.2013. Vi beklager de ulemper dette medfører for våre kunder. Det jobbes med å finne gode løsninger for å ivareta våre kunder på en best mulig måte. Dette gjelder både lagringstjenesten, Minnebanken, analoge filmer og alle bestillinger i produksjon.

Vi vil fortløpende oppdatere fotoknudsen.no med mer informasjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.