Følg oss på

Søk etter tester, nyheter, anmeldelser..

Fotografer markerer Nikons 100-årsjubileum

Det er ikke mange som har laget kameraer sammenhengende like lenge som Nikon. Siden starten i 1917 har de laget flere ikoniske kameraer. Speilrefleksene var ofte kjent som Nikon F og et påfølgende nummer, mens de digitale starter med en D. Som D7500, som vi nylig testet.

Dette derimot, er en Nikon F med FTN-søkeren, fra den analoge filmens tidsalder, og et kamera man ofte har sett i filmer. Gjerne krigsfilmer som Apocalypse Nå!

(Foto: Produsenten)

I forbindelse med feiringen dro reisefotograf Lukasz Palkas til Tokyo, med en Nikon D5, D500 og nevnte D7500 i bagen. Med seg hadde han også fire Nikkor-zoomer som til sammen ga ham en rekkevidde fra 18 til 400mm.

Bildene viser blant annet Shibuya, skyskraperen Roppongi Hiruzu Mori Tawā, buddistmunker og allmenne bilder fra Tokyos gateliv.

Bildene kan ses på Lukasz Palkas nettside som du finner her, og her følger et utdrag med fotografens kommentarer:

(Foto: Lukasz Palkas) Yakitori
Jeg kom over dette motivet da jeg utforsket Shinjuku. Det var et perfekt bildemotiv, med en travel kokk som grillet kyllingspyd på kull. Jeg ønsket en ren innramming av motivet, og fleksibiliteten til D5 med AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR ga meg mange alternativer. Jeg endte opp i den bredere delen av spekteret, med 24 mm for å gi motivet en romslig, men samtidig intim følelse.

 

Annonse

(Foto: Lukasz Palkas ) Øyer
Folk i Tokyo oppfører seg ikke helt ulikt øyer når de er ute og ferdes. Jeg ser ofte mennesker som er helt for seg selv, som unngår kontakt med alle de møter. Jeg ønsket å fange denne følelsen av ensomhet i byen, med et fotografi av lobbyen i Tokyo International Forum. Da jeg tok dette bildet, var jeg på en gangbro syv etasjer opp, hvor jeg fotograferte rett ned med D5 og AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR.

 

(Foto: Lukasz Palkas ) Innsamling av almisse
Jeg hadde hørt om denne munken som går opp og ned hovedgaten i Ginza på søndager og ønsket å ta noen unike bilder av ham. Da jeg utforsket området, fant jeg et stort utsiktspunkt på niende etasje i en bygning langs hovedgaten. Der brukte jeg D500 og AF-S DX NIKKOR 18-300mm f/3.5-6.3G ED VR med full zoom til å trenge gjennom folkemengden for et mer minimalt, fascinerende bilde.

 

(Foto: Lukasz Palkas ) Ginza løver
Da jeg spaserte rundt i Ginza i jakt på inspirasjon, oppdaget jeg denne herremannen ikledd særegen Tokyo-mote. Jeg var rett bak ham på fotgjengerovergangen, og med D5 og AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR valgte jeg en 100 mm brennvidde for å komprimere stripene på fotgjengerovergangen bak motivet, for en fargeeksplosjon i fargeløse, geometriske omgivelser.

 

Det øverste bildet viser Tokyo Tower. Bildet er tatt fra skyskraperen Roppongi Hiruzu Mori Tawā , hvor det bare er lov å ta med seg ett kamera og ett objektiv. Stativ er ikke tillatt. Bildet er tatt med D5 og AF-S NIKKOR 28-300mm f3.5-5.6G ED VR.

 

Annonse

 

 

forfatter
Skrevet av

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Kate Beckinsale beviser, nok en gang, at hun kan sine action-moves.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.