Search
Generic filters

Fotografer markerer Nikons 100-årsjubileum

Det er ikke mange som har laget kameraer sammenhengende like lenge som Nikon. Siden starten i 1917 har de laget flere ikoniske kameraer. Speilrefleksene var ofte kjent som Nikon F og et påfølgende nummer, mens de digitale starter med en D. Som D7500, som vi nylig testet.

Dette derimot, er en Nikon F med FTN-søkeren, fra den analoge filmens tidsalder, og et kamera man ofte har sett i filmer. Gjerne krigsfilmer som Apocalypse Nå!

(Foto: Produsenten)

I forbindelse med feiringen dro reisefotograf Lukasz Palkas til Tokyo, med en Nikon D5, D500 og nevnte D7500 i bagen. Med seg hadde han også fire Nikkor-zoomer som til sammen ga ham en rekkevidde fra 18 til 400mm.

Bildene viser blant annet Shibuya, skyskraperen Roppongi Hiruzu Mori Tawā, buddistmunker og allmenne bilder fra Tokyos gateliv.

Bildene kan ses på Lukasz Palkas nettside som du finner her, og her følger et utdrag med fotografens kommentarer:

(Foto: Lukasz Palkas) Yakitori
Jeg kom over dette motivet da jeg utforsket Shinjuku. Det var et perfekt bildemotiv, med en travel kokk som grillet kyllingspyd på kull. Jeg ønsket en ren innramming av motivet, og fleksibiliteten til D5 med AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR ga meg mange alternativer. Jeg endte opp i den bredere delen av spekteret, med 24 mm for å gi motivet en romslig, men samtidig intim følelse.

 

(Foto: Lukasz Palkas ) Øyer
Folk i Tokyo oppfører seg ikke helt ulikt øyer når de er ute og ferdes. Jeg ser ofte mennesker som er helt for seg selv, som unngår kontakt med alle de møter. Jeg ønsket å fange denne følelsen av ensomhet i byen, med et fotografi av lobbyen i Tokyo International Forum. Da jeg tok dette bildet, var jeg på en gangbro syv etasjer opp, hvor jeg fotograferte rett ned med D5 og AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR.

 

(Foto: Lukasz Palkas ) Innsamling av almisse
Jeg hadde hørt om denne munken som går opp og ned hovedgaten i Ginza på søndager og ønsket å ta noen unike bilder av ham. Da jeg utforsket området, fant jeg et stort utsiktspunkt på niende etasje i en bygning langs hovedgaten. Der brukte jeg D500 og AF-S DX NIKKOR 18-300mm f/3.5-6.3G ED VR med full zoom til å trenge gjennom folkemengden for et mer minimalt, fascinerende bilde.

 

(Foto: Lukasz Palkas ) Ginza løver
Da jeg spaserte rundt i Ginza i jakt på inspirasjon, oppdaget jeg denne herremannen ikledd særegen Tokyo-mote. Jeg var rett bak ham på fotgjengerovergangen, og med D5 og AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR valgte jeg en 100 mm brennvidde for å komprimere stripene på fotgjengerovergangen bak motivet, for en fargeeksplosjon i fargeløse, geometriske omgivelser.

 

Det øverste bildet viser Tokyo Tower. Bildet er tatt fra skyskraperen Roppongi Hiruzu Mori Tawā , hvor det bare er lov å ta med seg ett kamera og ett objektiv. Stativ er ikke tillatt. Bildet er tatt med D5 og AF-S NIKKOR 28-300mm f3.5-5.6G ED VR.

 

 

 

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.

Nå kan du laste ned Disney+

Disneys nye streamingtjeneste er omsider tilgjengelig
for nedlasting på en rekke plattformer. Her finner du den! 
Les mer her >>
close-link