SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

Foto-apper

Hvis du vil gjøre noe gøy med bildene dine, er det mange apper som kan legge til filtre og effekter.

PhotoFunia

Android, iPhone, iPad, WP – gratis

photofunia

Mange apper kan tilføye filtre og effekter, men det er neppe noen som har så mange som PhotoFunia. Utover standardfiltre, som får bildene til å se gamle ut eller ligne blyanttegninger og så videre, finnes det også mer spesielle effekter. For eksempel montasje, hvor man kan innsette et portrett på reklameskilt eller malerier. Dessuten kan man lage mer nyttige ting som fotokalendere og gratulasjonskort.

 

Camera360

Android, iPhone, WP – gratis

camera360

Utover det helautomatiske kameraet er det flere spesialkameraer som blant annet gjør det lettere å ta selvportrett, tilføye effekter, trylle med fargene eller ta bilder med den populære tilt/shift-effekten. Dessuten er det en av ​​de få kameraappene som fungerer sammen med Sonys QX-objektiver. Appen har sin egen skytjeneste til lagring og redigering av bilder, men man kan også dele bilder direkte på en rekke fototjenester og sosiale nettverk.

 

Photoshop Express

Android, iPhone, iPad – gratis

photoshop-express

Hvis du raskt vil fikse dine bilder før du deler dem, så har Photoshop Express tilstrekkelig mange verktøy, og de er lett å bruke. Beskjær, rett opp, roter og fjern røde øyne. Bruk autokorreksjon eller still selv inn skarphet, kontrast, eksponering og fargetemperatur. Du kan også kjøpe ekstrafunksjoner som støyreduksjon, ferdige effekter og rammer. Med appen kan du dele bilder på Facebook, Twitter, Tumblr og andre tjenester.

 

VSCO Cam

Android, iOS – gratis

VSCO

Noe av det morsomste med fotoapper er alle effektene man kan få. Den slags apper er det mange av, men vi har falt for VSCO, som har ti ferdiglagde filtereffekter og 15 redigerbare. Appen er gratis, men det er mulig å fylle på med flere effekter, etter hvert som behovet melder seg. Det krever kun en berøring å få et mer effektfullt uttrykk fra sine mobilbilder. (LS)

 

ProCamera 7

Android, iOS – 35 kroner

ProCamera

ProCamera har utviklet seg mye siden vi kjøpte den første gang. Den aktuelle versjonen er langt mer avansert uten at den har blitt vanskeligere å bruke. Du kan ta bilder i appen, og redigere og dele dem med det samme. Flere funksjoner har kommet til, så du kan begrave deg i en lang rekke filtre, effekter og redigeringsmuligheter, som få andre apper har. Og alle bilder vises i full oppløsning. Det er ikke uten grunn at ProCamera er en av våre favorittapper. (LS)

 

Tadaa SLR

iOS – gratis

Tadaa

Denne appen bruker man på bilder man allerede har tatt. Det morsomme med Tadaa er at man kan bestemme fokus i bildet i etterkant og skape den samme smale dybdeskarphet som man kan med et speilreflekskamera. Så et begrenset område blir skarpt, mens resten er uskarpt. Denne effekten kalles bokeh blant fotografer og er riktig god til for eksempel portretter.

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.
De nye TrueControl ANC lar deg velge hvor mye støydemping og eq du vil ha.
Proffkameraet Sony FX6 kombinerer det beste av deres speilløse systemkameraer med det ypperste innen 4K kinematografi.
Logitech har nettopp sluppet det hevder er "verdens letteste trådløse gaming mus for e-sport."
Oppgradert LP12 med ny arm og platelager.
Forsterkere behøver ikke være sorte, bare se her.
Brettbare mobiler har allerede blitt gammelnorsk. Er Oppos sammenrullbare mobilskjerm fremtiden?
En skikkelig Atmos-planke med mange høyttalere til veldig lite penger. Og dessuten noen enda rimeligere lydplanker.