Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Foto-apper

Hvis du vil gjøre noe gøy med bildene dine, er det mange apper som kan legge til filtre og effekter.

Skrevet av / 12.03.14 - 11:47
Foto-apper

PhotoFunia

Android, iPhone, iPad, WP – gratis

photofunia

Mange apper kan tilføye filtre og effekter, men det er neppe noen som har så mange som PhotoFunia. Utover standardfiltre, som får bildene til å se gamle ut eller ligne blyanttegninger og så videre, finnes det også mer spesielle effekter. For eksempel montasje, hvor man kan innsette et portrett på reklameskilt eller malerier. Dessuten kan man lage mer nyttige ting som fotokalendere og gratulasjonskort.

 

Camera360

Android, iPhone, WP – gratis

camera360

Utover det helautomatiske kameraet er det flere spesialkameraer som blant annet gjør det lettere å ta selvportrett, tilføye effekter, trylle med fargene eller ta bilder med den populære tilt/shift-effekten. Dessuten er det en av ​​de få kameraappene som fungerer sammen med Sonys QX-objektiver. Appen har sin egen skytjeneste til lagring og redigering av bilder, men man kan også dele bilder direkte på en rekke fototjenester og sosiale nettverk.

 

Photoshop Express

Android, iPhone, iPad – gratis

photoshop-express

Hvis du raskt vil fikse dine bilder før du deler dem, så har Photoshop Express tilstrekkelig mange verktøy, og de er lett å bruke. Beskjær, rett opp, roter og fjern røde øyne. Bruk autokorreksjon eller still selv inn skarphet, kontrast, eksponering og fargetemperatur. Du kan også kjøpe ekstrafunksjoner som støyreduksjon, ferdige effekter og rammer. Med appen kan du dele bilder på Facebook, Twitter, Tumblr og andre tjenester.

 

VSCO Cam

Android, iOS – gratis

VSCO

Noe av det morsomste med fotoapper er alle effektene man kan få. Den slags apper er det mange av, men vi har falt for VSCO, som har ti ferdiglagde filtereffekter og 15 redigerbare. Appen er gratis, men det er mulig å fylle på med flere effekter, etter hvert som behovet melder seg. Det krever kun en berøring å få et mer effektfullt uttrykk fra sine mobilbilder. (LS)

 

ProCamera 7

Android, iOS – 35 kroner

ProCamera

ProCamera har utviklet seg mye siden vi kjøpte den første gang. Den aktuelle versjonen er langt mer avansert uten at den har blitt vanskeligere å bruke. Du kan ta bilder i appen, og redigere og dele dem med det samme. Flere funksjoner har kommet til, så du kan begrave deg i en lang rekke filtre, effekter og redigeringsmuligheter, som få andre apper har. Og alle bilder vises i full oppløsning. Det er ikke uten grunn at ProCamera er en av våre favorittapper. (LS)

 

Tadaa SLR

iOS – gratis

Tadaa

Denne appen bruker man på bilder man allerede har tatt. Det morsomme med Tadaa er at man kan bestemme fokus i bildet i etterkant og skape den samme smale dybdeskarphet som man kan med et speilreflekskamera. Så et begrenset område blir skarpt, mens resten er uskarpt. Denne effekten kalles bokeh blant fotografer og er riktig god til for eksempel portretter.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Lyd & Bilde
Scroll to Top