Første Nikon med 4K-video

De små systemkameraene fra Nikon utmerker seg med høy skuddtakt. Nå får de også 4K-video.

Skrevet av / 07.04.15 - 07:51
Første Nikon med 4K-video

Hvert fall i det nye Nikon 1 J5. Som er et lite systemkamera med utskiftbar optikk, og en 1-tommers bildebrikke med 20,8 megapiksler oppløsning.

Det lille kameraet er mindre enn speilreflekser, og leveres med en 10-30mm zoom, som tilsvarer 27-81mm og dekker det meste til generell fotografering. Her får man også 4K-video, riktignok bare med 15 fps, som kan føre til litt hakking på opptaket når man panorerer – med man kan selvsagt velge 1080 HD-video med 60 fps. Som løser problemet.

Nikon j5 skjermKameraet har også en 180 graders vippbar pekeskjerm med over 1 Mp oppløsning, store innstillingshjul og et praktisk håndgrep på fronten, som lover godt for brukervennligheten.

Raskt er det også. Den elektroniske lukkeren gir deg 1/16.000s lukkertid som fryser selv de raskeste bevegelser, og ingen andre kameraer er i nærheten av skuddtakten på 60 (!) bilder/s.

J5_BK_10_30Nikon-kameraet har lynrask autofokus med et 171-punkters hybrid fokussystem, som med 105 fasesensorer dekker store deler av bildeflaten for å holde raske motiver i bevegelse i fokus. Kameraet har naturligvis Wi-Fi-overføring med NFC, som gjør deling av bilder med mobilen enkelt å få til.

Det nye kameraet er i butikk fra 30. april til 5.190 kr, med 10-30mm VR PD-zoomen på bildene over.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Ekstrem portrettele

Fjerde generasjonen av lommedronen

Retrokamera i fullformat

Verdens dyreste 50mm

Kamera for tøffinger

Mye mer enn bare en oppdatering

Scroll to Top