Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Første hybridkamera med 4K-video

Nå kan du snart lage dine egne videofilmer i 4K, med Panasonic Lumix GH4. Verdens første hybridkamera med 4K-oppløsning

Med Lumix GH4 åpner det seg uante muligheter for de som vil ta opp video i så kalt ultrahøy oppløsning, 4K. Som er fire ganger så skarpt som vanlig HD-video, som bare har 2 megapiksler oppløsning. mot 4Ks 8 megapiksler.

Panasonics GH4 blir dermed det første kompakte systemkameraet, som kan gi deg samme ekstreme bildekvalitet som 4K-kameraer for profesjonelle. Som både er i en mye høyere prisklasse, og er mer komplisert enn kompakte systemkameraer.

GH4 topp

Lumix GH4 er basert på det prisvinnende Lumix GH3, som vi har testet, og design og fysikk er nesten helt likt på GH4.

Det er et stillbildekamera med micro Four Thirds-format, hvor bildeflaten er mye mindre enn på speilreflekskameraer, men større enn på vanlige videokameraer.

Annonse

Panasonic_GH4_Filming2

GH4 skiller seg fra GH3 på mange områder, men oppløsningen på stillbilder er den samme. I GH4 får man en ny 16.05 Mp Live MOS bildebrikke med en Venus Engine prosessor, som støtter 4K-video, og forbedret autofokus. Blant annet på videoopptak.

Annonse

Kamereaet som er solid bygget og værtettet med gummipakninger, er et spennende verktøy både for profesjonelle som ønsker en kompakt videorigg, men også for viderekomne amatører som ser potensialet i 4K-video.

GH4 videorigg

Korte fakta om GH4:

 •  Ny 16,05 Mp Live MOS bildebrikke med 50% raskere overføring
 •  Firekjerners prosessor og Venus Engine
 •  ISO  25,600
 •  12 bilder/s skuddhastighet og  7 bps med kontinuerlig autofokus
 •  1/8000 s korteste lukkertid
 •  Opp til 0.07 s autofokus og 49 fokuspunkter
 •  4K video opp til 4096 × 2160 piksler på maks 96 fps.
 •  Bit rate på 200 Mbps (ALL-Intra) eller 100 Mbps (IPB)
 •  Støtte for MOV, MP4, AVCHD Progressiv og AVCHD videoformater
 •  LPCM lydopptak i MP4 og MOV
 •  4:2:2 / 8-bit ut via HMDI og 4:2:2 / 10-bit video

Image_GH4_H_FS14140

Kameraet har også OLED-skjermer, både på baksiden og i søkeren – med 2,39 Mp oppløsing. Slik at man hele tiden har sanntids videovisning, også når man endrer eksponering, farger eller andre viktige parametere.

Det har naturligvis trådløse overføring med Wi-Fi og NFC tilkobling, og de er mulig å fjernstyre kameraet fra en app. Hvor man kan justere eksponering, zoom, fokus, lukker blender, og starte og stoppe opptak. Eller ta stillbilder.

Minst like viktig, hvert fall for profesjonelle, er muligheten til å koble til mikrofon og hodetelefoner, men også muligheten til å koble en tilkoblingsmodul. Som festes på undersiden av kameraet.

Den kan ses på bildet nederst, og har tikobling for to XLR-lydutganger, 4 SDI-kontakter, HDMi-utgang, tidskontroll og mye mer, som proffene etterspør på et videokamera.

Annonse

Pris og tilgjengelighet er ikke kjent, men GH4 vil nok bli dyrere enn GH3, som fortsetter, men langt billigere enn alternative systemkameraer med 4K-videoopptak.

GH4 interface

 

forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.