Fotoskanner

Den anvendelige planskanneren er egentlig dårlig egnet til filmskanning, men Canons CanoScan 9000F mk II, er laget nettopp for kritisk filmskanning.
forfatter

Skanneren kan selvsagt skanne papirbilder, opp til A4-størrelse, men det er mulighetene til å skanne filmstriper som er mest spennende. CanoScan 9000F mk II er en forbedret utgave av 9000F, som skanner 120 film som mellomformatkameraer som Hasselblad bruker. Opp til 6 x 22 cm, om man vil, og med svimlende 9600 x 9600 punkter per tomme. Noe som gir en oppløsning på skannet film, som få digitalkameraer er i stand til å oppnå.

På fronten har den hurtigknapper for skanneprogrammer, og den kan skanne bildene rett til en nettskybasert lagringstjeneste, og har så gar ansiktsgjenkjenning innebygget.

Den kan også skanne A3, i to omganger, og automatisk sette dem sammen etterpå.

CanoScan 9000F Mark II er i butikkene i april til 2.299 kr, noe som er svært gunstig priset for alle som kan tenke seg å digitalisere lysbilder, negativer og papirbilder i høy kvalitet.

Fakta :

·  Profesjonell film-, foto-, lysbilde- og dokumentskanner

·  Høy skannekvalitet

·  Rask foto- og dokumentskanning: ca. 7 sekunder for en A4-side i farger ved 300 dpi

·  Filmskanning med høy hastighet: ca. 18 sek for 35mm negativ ved 1 200 dpi

·  Fleksibel skanning: 12 x 35mm filmremser, 4 x 35mm monterte lysbilder og 120 film på
maksimum 6 x 22 cm (kun filmremse)

·  Auto Image Correction: integrert FARE Level 3 fjerner støv, riper og korrigerer falming

·  Enkel ett-trykksbetjening med sju EZ-direktetaster

·  Ingen oppvarmingstid og lavt strømforbruk med hvitt LED-lys

·  Skanning til Evernote eller Dropbox

·  Opprett sikre flersiders PDF-filer for enkel arkivering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.