Search
Generic filters

Forbedret superzoomkamera

Olympus har pusset opp det lille Stylus 1 med 10,7 x zoom og forbedret brukervennligheten samtidig.

La deg ikke lure. Olympus Stylus 1s ser ut som et stort systemkamera, men det er faktisk et veldig kompakt kamera med 10,7 x zoom på 28-300mm. Dermed er det et ypperlig reisekamera, som vi fant ut i vår test av forgjengeren Stylus 1.

I Stylus 1 s-utgaven er det ikke gjort noen endringer på det fysiske, med unntak for nytt trekk på håndgrepet. Det tekniske er nesten som før, med en 12 megapiksler bildebrikke, og lyssterk f2,8 zoom.

ID: 18404

Den elektroniske søkeren og vippeskjermen er den samme, for Olympus har konsentrert seg om å forbedre batterikapasiteten som nå oppgis til 450 eksponeringer på en lading. Mot 410 før.

Kameraet er trådløs og kan fjernstyres av mobilen, og man kan overføre bilder trådløst. Det har også fått intervallopptak og Time Lapse, valg av mindre fokuspunkt for mer presis fokusering og fokusmarkering – Peaking, som gjør det lettere å stille fokus manuelt.

ID: 18283

En praktisk detalj, er muligheten til å zoome i faste trinn, 28, 35, 50mm osv. Som kan gjøre det raskere å velge utsnitt enn med trinnløs zoom.

Stylus 1s kan også bruke brennviddekonvertere som kan settes på kameraets zoom. En WCON-08X vidvinkelkonverter gir enda mer vidvinkel på 22,4mm, mens telekonverteren TCON-17X øker brennvidden til 510mm uten at lysstyrken på f2,8 påvirkes.

Kameraet er i butikkene i sommer til 4599 kr, litt billigere enn forgjengeren som kostet 4995 kr.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.