Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Fly drone med VR-briller

Med DJI Avata og et par VR-briller kan du fly som om du var pilot inne i selve dronen.

Skrevet av / 26.08.22 - 12:58
Fly drone med VR-briller

En av de viktigste reglene for droneflyvning er at man alltid skal ha øyekontakt med dronen. Noe som kan være ganske utfordrende når dronen har en aksjonsradius på flere kilometer, og man gjerne vil utforske steder som er vanskelig å komme seg til.

Les også Det lille øyet på himmelen DJIs minste kameradrone er så liten at den kan fly over alt – og fortsatt avansert nok til et profesjonelt resultat.

DJI Avata, som nettopp har blitt presentert, kan kanskje gjøre noe med det. Samtidig som den kan gi eieren noen helt unike opplevelser. DJI Avata er nemlig en såkalt FPV-drone. Altså en drone med førstepersons-styring. Ved hjelp av et VR-headsett kan man nemlig se verden gjennom kameralinsen og styre dronen, som om man satt i et bittelite pilotsete i den 420 gram tunge kameradronen.

Når man kombinerer Avata med de kompakte DJI Goggles 2 og DJI Motion Controller kan man kaste seg ut i en intuitiv flyveopplevelse, hvor man styrer retningen med enkle håndbevegelser, mens man opplever verden via de to OLED-skjermene i headsettet.

DJI Avata Desert Shot 17
DJI Avata-drone, VR-briller og håndkontroll. (Foto: DJI)

Pris og tilgjengelighet

DJI Avata kan bestilles nå, og prisen er 6.249 kroner for selve dronen. For 12.499 kroner får man DJI Avata Fly Smart Combo, som inkluderer DJI FPV Goggles V2 og tilbehør. Luksuspakken, DJI Avata Pro-View Combo med DJI FPV Goggles 2, DJI Motion Controller og tilbehør koster 15.599 kroner.

Vi kommer snart tilbake med en test. Muligheten til å fly som en superhelt var så fristende at Lyd & Bildes svar på Clark Kent, sjefsredaktør Lasse Svendsen, allerede har bestilt et testeksemplar.

DJI Avata Canyon Shot 06 989x556 1 DJI Avata Canyon Shot 09 989x556 1 DJI Avata Key Visual 1 outdoor 989x556 1 DJI Avata Stadium Shot 3 989x556 1
<
>
(Foto: DJI)
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top