Search
Generic filters

Flere systemkameraer fra Nikon

Nikon slipper J3 og S1 i Nikon 1-serien. To enkle og små kameraer som er godt egnet for den litt uerfarne som vil ha bedre bildekvalitet.

Nikon 1-serien er en suksesshistorie. Forgjengerne J1 pg J2 har solgt godt og nå er det duket for J3. Som er basert på samme suksessoppskrift, med enkel betjening, utskiftbar optikk og 14 megapiksler oppløsning, kombinert med rask hybrid autofokus.

Det lille kameraet har fått et programhjul på toppen, i stedet for på baksiden, og er blant de raskeste kompakte systemkameraene på markedet. J3 leveres med en 10-30mm zoom tilsvarende 27-81mm- med integrert bildestabilisator-  og Nikon har i tillegg lansert en 3,7-13mm med lysstyrke f3,5-5,6, som tilsvarer 18-35mm brennvidde. Prisen er oppgitt til 4.190 kr.

En vidvinkelzoom altså.

En 10-100mm f4,0-5,6 (27-270mm) med integrert bildestabilisator, til 4.390 kr, er også på vei, det samme er en enklere utgave av J3, kalt S1. Med 10 megapiksler, men med utskiftbar optikk.

Nikon 1 J3 er i salg fra i dag og koster 5.190 med 10-30mm zoom. Nikon 1 S1 koster 4.190 kr med en 11-27,5mm zoom, og begge leveres i et utvalg farger.

J3 kan også leveres med 10-100m zoom, i stedet for 10-30mm zoom. Da er prisen 7.590 kr.

Blant ekstrautstyret finnes også et håndgrep, og et undervannshus med blitsko og plass til enten et J3 eller S1, og som tåler 40 m dybder.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.