Bransje

Micro Four Thirds, er begrepet man bruker på Olympus og Panasonics kompakte systemkameraer, opjektiver og tilbehør. Nå innlemmes Tokina og Tamron i samarbeidet. Det betyr enda flere mFT-objektiver i fremtiden.
forfatter

Optikkprodusenten Sigma har allerede annonsert at de skal lage objektiver til Olympus og Panasonics kompakte systemkameraer, nå gjør Kenko Tokina og Tamron det samme.

Det betyr at de tre store uavhengige produsentene av tredjeparts optikk, er med i Micro Four Thirds-gruppen.

Les mer om Micro Four Thirds her.

Tamron har hittil laget optikk til Canon, Nikon og Sony/Minolta blant andre, med sin inntreden i Micro Four Thirds-gruppen, vil utvalget av objektiver til Olympus og Panasonics kompakte systemkameraer, øke i fremtiden. Fra de 27 objektivene som finnes i dag fra Olympus og Panasonic.

Sammen med objektiver fra Tamron (og Sigma), vil mFT-formatets forsprang på Nikons CX-serie, Samsungs NX-serie og Sony Alpha NEX, øke enda mer.

Samtidig med Tokina og Tamron, annonserer Astrodesign at de også blir en del av mFT-gruppen.

Astrodesing lager blant annet et 4K videokamera (8,3 megapiksler), her vist med et Panasonic Lumix G zoomobjektiv.

Tester av kompaktkameraer finner du her.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.