Nyhet

Flere forbedringer til Canon EOS R5 og to andre kameraer

Canon oppdaterer tre kameraer, og du kan gjøre det selv.
forfatter

De som har et av Canons nyere systemkameraer, kan laste ned en oppdatering som inneholder flere forbedringer, og kan gi enda bedre bildekvalitet.

Canon EOS R5 og EOS R6 kan oppdateres til fastvareversjon 1.3, mens EOS-1D X Mark III får  fastvareversjon 1.4, med flere oppdateringer som skal gi bedre arbeidsflyt og bedre funksjonalitet.

Foto: Lasse Svendsen

EOS R5 får videopptak i full HD med 120p, og man kan lagre sine egne innstillinger på minnekort, som kan kopieres fra minnekortet til et annet kamera.

Nå kan også skjermen slås helt av under opptak, og både EOS 5R og EOS 6R gir fotografen til å overstyre fokus og fokusere manuelt på RF-objektiver i Servo AF-modus.

EOS R5 får i tillegg Protect Image Transfer som låser og beskytter bilder som kan overføres via FTP.

På EOS-1D X III og EOS R5 kan man se statusen for FTP-overføringer på skjermen.

Foto: Lasse Svendsen

Forbedret videofunksjonalitet

Den nye fastvaren – firmware – inneholder også innstilling for RAW-film med lavere bit-hastighet for mindre størrelse på filene, og raskere filoverføring på både EOS R5 og EOS-1D X Mark III.

EOS R5 får også Canon Log 3, den samme Log Gamma-kurven som brukes på Cinema EOS-kameraer og som gir større dynamisk omfang.

Det blir enklere å filme formater med flere Canon-kameraer og fastvaren inkluderer også en ny IPB-innstilling, med lavere bit-hastighet som lagrer mindre videofiler.

Det kommer også programvareoppdateringer for Digital Photo Professional (4.14) og EOS Utility (3.13.1), med støtte for de nye fastvare-versjonene, som også er tilpasset Apples M1-prosessorer via Rosetta.

Canon sier i en pressemelding at de også har planer om å introdusere Canon Log 3 på EOS R6 og EOS-1D X III i en kommende fastvare-oppdatering.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.