Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Fire kompakte Sigma-objektiver

Med Sigmas nye objektiver vokser utvalget av kvalitetsoptikk til speilreflekser og kompakte systemkameraer.

Skrevet av / 30.01.13 - 10:48
Fire kompakte Sigma-objektiver

De to Sigma-objektivene for kompakte systemkameraer, 30mm f2.8 og 19mm f2.8, har fått helt ny design, som man kan se av bildene under. 30mm f2.8 D, er svært kompakt og gir tilsvarende 60mm brennvidde på Olympus og Panasonic-kameraer, eller 45mm på Sonys NEX-kameraer. Alle sammen er kompakte systemkameraer.

Objektivet passer fint til det meste av allround, gate og reportasjefotografering, og lav vekt kombinert med kompakte mål, gjør det til en praktisk følgesvenn for reisende fotografer.

Sigma 3028

Den like kompakte 19mm f2.8 DN, som i likhet med 30mm, finnes i sort eller sølv, tilsvarer 48mm på Olympus og Panasonic-kameraer, eller 28,5mm på Sonys NEX-kameraer. Det gjør objektivet til et normalobjektiv på Olympus og Panasonic, og en godt brukbar vidvinkel på Sony NEX.

Sigma 1928

Sigmas 60mm f2.8 DN, er et nytt objektiv, ikke bare en redesign. Her er nærgrensen 50 cm og ganger man opp for beskjæringsfaktoren på Olympus, Panasonic og Sonys NEX-kameraer, tilsvarer bildevinkelen 120mm på Olympus og Panasonic-kameraer, og 90mm på Sony NEX.

Med andre ord, her snakker vi perfekt portrettbrennvidde, uansett kameraformat.

Sigma 6028

De tre Sigma-objektivene har spesielt stillegående fokusmotor sammenlignet med forgjengerne, og skal være bedre egnet til videoopptak enn tidligere.

Objekltivet aller øverst på siden, Sigma 30mm F1.4 DC for APS-C er ikke en redesign, men et helt nytt objektiv. Det leveres med bajonettfatning for Canon eller Nikon speilreflekser, og passer fint på Nikon D7000 med APS-C bildebrikke, som da gir brennvidde tilsvarende 45mm, men ikke på et Canon EOS 5D mk III eller Nikon D6, siden objektivet ikke er tilpasset speilreflekser med fullformat bildebrikke.

SIGMA 30mm F1.4 DC HSM, er meget kompakt og er 63,3 mm dypt. Sigma har også en USB-dokking på trappene, som kan brukes for å oppdatere internprogramvaren til objektivet, når det blir aktuelt.

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Lyd & Bilde
Scroll to Top