Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Fargerikt Pentax-kamera

Med teknikk hentet fra toppmodellen, og påkledning fra kostymeavdelingen, skal Pentax nå nye kundegrupper med K-S1.

Teknisk sett er det nye K-S1 et av de råeste speilrefleksene under 10.000 kr. Det har den samme 20 Mp bildebrikken som toppodellen K-3. Med lavpassfilter-simulator, som kan aktiveres når man vil unngå moare i bildene.

Kameraet har nemlig ikke noe lavpassfilter foran bildebrikken, noe vi var meget begeistret over da vi testet K-3.

Det nye K-S1 er ikke værtettet som det semiproffe K-3, men retter seg mot en annen kundegruppe. Det finnes i flere farger og har LED-lys både her og der. En rekke LEDs sitter langs håndgrepet, og lyser opp når man endrer funksjoner, teller ned når selvutløseren er aktivert og så videre.

Pentax-K-S1-camera-back

Som man kan skimte av bildet, er det også LED under OK-knappen og innstillingshjulet på baksiden, og enkelte av fargene kameraet kan leveres i, kan gjøre det vanskelig å ta K-S1 alvorlig.

Annonse

Men det er faktisk en råtass av et kamera. Her får man en velprøvd 20 Mp bildebrikke med eksemplarisk bildekvalitet, 5,4 bilder/s skuddtakt,, stor optisk søker som viser 100 prosent av bildeflaten, integrert bildestabilisator, 1/6000s som korteste lukkertid, 102.800 ISO-følsomhet, full 1080/30p HD -video – og alt dete koster 5.999 kr med et 18-55mm zoomobjektiv.

_LIST_K-S1_12colors_StandardCut

Annonse

Kameraet er i salg i oktober, og kan også leveres som kamerahus til 5.599 kr, eller med både 18-55mm zoom og en telezoom.

 

forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.