Systemkamera

Med teknikk hentet fra toppmodellen, og påkledning fra kostymeavdelingen, skal Pentax nå nye kundegrupper med K-S1.
forfatter

Teknisk sett er det nye K-S1 et av de råeste speilrefleksene under 10.000 kr. Det har den samme 20 Mp bildebrikken som toppodellen K-3. Med lavpassfilter-simulator, som kan aktiveres når man vil unngå moare i bildene.

Kameraet har nemlig ikke noe lavpassfilter foran bildebrikken, noe vi var meget begeistret over da vi testet K-3.

Det nye K-S1 er ikke værtettet som det semiproffe K-3, men retter seg mot en annen kundegruppe. Det finnes i flere farger og har LED-lys både her og der. En rekke LEDs sitter langs håndgrepet, og lyser opp når man endrer funksjoner, teller ned når selvutløseren er aktivert og så videre.

Pentax-K-S1-camera-back

Som man kan skimte av bildet, er det også LED under OK-knappen og innstillingshjulet på baksiden, og enkelte av fargene kameraet kan leveres i, kan gjøre det vanskelig å ta K-S1 alvorlig.

Men det er faktisk en råtass av et kamera. Her får man en velprøvd 20 Mp bildebrikke med eksemplarisk bildekvalitet, 5,4 bilder/s skuddtakt,, stor optisk søker som viser 100 prosent av bildeflaten, integrert bildestabilisator, 1/6000s som korteste lukkertid, 102.800 ISO-følsomhet, full 1080/30p HD -video – og alt dete koster 5.999 kr med et 18-55mm zoomobjektiv.

_LIST_K-S1_12colors_StandardCut

Kameraet er i salg i oktober, og kan også leveres som kamerahus til 5.599 kr, eller med både 18-55mm zoom og en telezoom.

Annonse

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også