Fargerik nykommer fra Pentax

Den nye Q7 er siste modell i rekken av minikameraer fra Pentax. Q-serien benytter nemlig små bildebrikker, men har ikevel utskiftbar optikk og høyt funksjonsnivå.

Den første testen vi gjorde av Pentax Q-kamera, var en morsom test å gjøre, men kameraet hadde sine klare mangler tross at det hadde både en fristende størrelse, og utskiftbar optikk.

Men den nye Q7 skal være mye bedre på alt. Uten at den har lagt på seg nevneverdig siden debuten.

Det knøttlille systemkameraet har fått en ny 12 Mp bildebrikke som er  1/1.7″ stor (7.44 x 5.58mm), eller like stor som bildebrikken i mange proffkompakter fra Canon, Panasonic og Nikon.

Med utskiftbar optikk er plutselig Q7 mer interessant enn et vanlig kompaktkamera, særlig for de som er litt ambisiøse og ser verdien av høy bildekvalitet i et lite kamera.

Så langt finnes det tre objektiver til Q-serien. En liten tass med fast brennvidde tilsvarende 39 mm f1,9 på Q7, zoomen på bildet over som tilsvarer 23-69mm f2,8-4,5, og en telezoom tilsvarende 69-207mm f2,8.

I tillegg slippes en 11.5mm f9, som egentlig er et linsedeksel med optisk element og fast fokus. Den ser slik ut:

Pentax Q7 skal væe i salg til høsten, i sort, hvit eller gult, men skal også kunne spesialbestilles i et utvalg farger som kan kombineres. Så hvis man ønsker å ha en rød topplate, gul front og blå bunn, skal det være mulig,

Kamerahuset veier bare 200 gram med batteri, og er 102 x 58 x 34 mm stort. Det har selvsagt full 1080p HD-video, blitssynk helt til 1/2000s og ISO-følsomhet opp til 12800.

Så selv om det ser ut som et speilløst kamera fra Olympus eller Panasonic, er det altså betraktelig mindre. Omtrent like stort som et Panasonic Lumix LX7 kompaktkamera, som du finner testen på her.

 

Les videre
Exit mobile version