Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Fargerik nykommer fra Pentax

Den nye Q7 er siste modell i rekken av minikameraer fra Pentax. Q-serien benytter nemlig små bildebrikker, men har ikevel utskiftbar optikk og høyt funksjonsnivå.

Skrevet av / 19.06.13 - 14:18
Fargerik nykommer fra Pentax

Den første testen vi gjorde av Pentax Q-kamera, var en morsom test å gjøre, men kameraet hadde sine klare mangler tross at det hadde både en fristende størrelse, og utskiftbar optikk.

Men den nye Q7 skal være mye bedre på alt. Uten at den har lagt på seg nevneverdig siden debuten.

Det knøttlille systemkameraet har fått en ny 12 Mp bildebrikke som er  1/1.7″ stor (7.44 x 5.58mm), eller like stor som bildebrikken i mange proffkompakter fra Canon, Panasonic og Nikon.

Med utskiftbar optikk er plutselig Q7 mer interessant enn et vanlig kompaktkamera, særlig for de som er litt ambisiøse og ser verdien av høy bildekvalitet i et lite kamera.

pentax_01_l

Så langt finnes det tre objektiver til Q-serien. En liten tass med fast brennvidde tilsvarende 39 mm f1,9 på Q7, zoomen på bildet over som tilsvarer 23-69mm f2,8-4,5, og en telezoom tilsvarende 69-207mm f2,8.

I tillegg slippes en 11.5mm f9, som egentlig er et linsedeksel med optisk element og fast fokus. Den ser slik ut:

07_LENS

Pentax Q7 skal væe i salg til høsten, i sort, hvit eller gult, men skal også kunne spesialbestilles i et utvalg farger som kan kombineres. Så hvis man ønsker å ha en rød topplate, gul front og blå bunn, skal det være mulig,

Kamerahuset veier bare 200 gram med batteri, og er 102 x 58 x 34 mm stort. Det har selvsagt full 1080p HD-video, blitssynk helt til 1/2000s og ISO-følsomhet opp til 12800.

pentax-Q7_top-slvr

Så selv om det ser ut som et speilløst kamera fra Olympus eller Panasonic, er det altså betraktelig mindre. Omtrent like stort som et Panasonic Lumix LX7 kompaktkamera, som du finner testen på her.

highres-Q7_back_silver_1370963234

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

Avslører nytt zoomobjektiv

Ekstremt på alle måter

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top