Search
Generic filters

Fargerik nykommer fra Pentax

Den nye Q7 er siste modell i rekken av minikameraer fra Pentax. Q-serien benytter nemlig små bildebrikker, men har ikevel utskiftbar optikk og høyt funksjonsnivå.

Den første testen vi gjorde av Pentax Q-kamera, var en morsom test å gjøre, men kameraet hadde sine klare mangler tross at det hadde både en fristende størrelse, og utskiftbar optikk.

Men den nye Q7 skal være mye bedre på alt. Uten at den har lagt på seg nevneverdig siden debuten.

Det knøttlille systemkameraet har fått en ny 12 Mp bildebrikke som er  1/1.7″ stor (7.44 x 5.58mm), eller like stor som bildebrikken i mange proffkompakter fra Canon, Panasonic og Nikon.

Med utskiftbar optikk er plutselig Q7 mer interessant enn et vanlig kompaktkamera, særlig for de som er litt ambisiøse og ser verdien av høy bildekvalitet i et lite kamera.

pentax_01_l

Så langt finnes det tre objektiver til Q-serien. En liten tass med fast brennvidde tilsvarende 39 mm f1,9 på Q7, zoomen på bildet over som tilsvarer 23-69mm f2,8-4,5, og en telezoom tilsvarende 69-207mm f2,8.

I tillegg slippes en 11.5mm f9, som egentlig er et linsedeksel med optisk element og fast fokus. Den ser slik ut:

07_LENS

Pentax Q7 skal væe i salg til høsten, i sort, hvit eller gult, men skal også kunne spesialbestilles i et utvalg farger som kan kombineres. Så hvis man ønsker å ha en rød topplate, gul front og blå bunn, skal det være mulig,

Kamerahuset veier bare 200 gram med batteri, og er 102 x 58 x 34 mm stort. Det har selvsagt full 1080p HD-video, blitssynk helt til 1/2000s og ISO-følsomhet opp til 12800.

pentax-Q7_top-slvr

Så selv om det ser ut som et speilløst kamera fra Olympus eller Panasonic, er det altså betraktelig mindre. Omtrent like stort som et Panasonic Lumix LX7 kompaktkamera, som du finner testen på her.

highres-Q7_back_silver_1370963234

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.