Kompakt systemkamera

Den nye Q7 er siste modell i rekken av minikameraer fra Pentax. Q-serien benytter nemlig små bildebrikker, men har ikevel utskiftbar optikk og høyt funksjonsnivå.
Annonse
Annonse
forfatter

Den første testen vi gjorde av Pentax Q-kamera, var en morsom test å gjøre, men kameraet hadde sine klare mangler tross at det hadde både en fristende størrelse, og utskiftbar optikk.

Men den nye Q7 skal være mye bedre på alt. Uten at den har lagt på seg nevneverdig siden debuten.

Det knøttlille systemkameraet har fått en ny 12 Mp bildebrikke som er  1/1.7″ stor (7.44 x 5.58mm), eller like stor som bildebrikken i mange proffkompakter fra Canon, Panasonic og Nikon.

Med utskiftbar optikk er plutselig Q7 mer interessant enn et vanlig kompaktkamera, særlig for de som er litt ambisiøse og ser verdien av høy bildekvalitet i et lite kamera.

pentax_01_l

Så langt finnes det tre objektiver til Q-serien. En liten tass med fast brennvidde tilsvarende 39 mm f1,9 på Q7, zoomen på bildet over som tilsvarer 23-69mm f2,8-4,5, og en telezoom tilsvarende 69-207mm f2,8.

I tillegg slippes en 11.5mm f9, som egentlig er et linsedeksel med optisk element og fast fokus. Den ser slik ut:

07_LENS

Pentax Q7 skal væe i salg til høsten, i sort, hvit eller gult, men skal også kunne spesialbestilles i et utvalg farger som kan kombineres. Så hvis man ønsker å ha en rød topplate, gul front og blå bunn, skal det være mulig,

Kamerahuset veier bare 200 gram med batteri, og er 102 x 58 x 34 mm stort. Det har selvsagt full 1080p HD-video, blitssynk helt til 1/2000s og ISO-følsomhet opp til 12800.

pentax-Q7_top-slvr

Så selv om det ser ut som et speilløst kamera fra Olympus eller Panasonic, er det altså betraktelig mindre. Omtrent like stort som et Panasonic Lumix LX7 kompaktkamera, som du finner testen på her.

highres-Q7_back_silver_1370963234

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Ni nye kinesiske techselskaper er nå blokkert for amerikanske investorer.
Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.