Search
Generic filters

Få bedre fargegjengivelse

Med den nye Spyder 5 kan du kalibrere skjermen slik at du lykkes bedre med bildene dine.

Datamaskiner kommer ferdigkalibrert fra fabrikken, men nesten ingen av dem er kalibrert for fotoredigering. Derfor finnes produkter som Spyder. En liten sensor man henger over skjermen og kjører gjennom et program på datamaskinen, for å stille inn farger, lys og kontrast slik at bildekvaliteten på skjermen er så tett opp til virkeligheten som mulig.

LifeStyle_S5X100_spydersitsonlaptopFordelen er at man ser korrekte farger på skjermen når man redigerer bilder, og da kan man også få mer korrekt gjengitte utskrifter.

Datacolor har oppdatert Spyder-serien med mer følsomme kalibratorer som har opp til 55 % bedre tonal respons, som skal gi finere graderinger og bedre detaljgjengivelse i skygger.

Spyder5 kommer i tre utgaver som starter på 1300 kr for den enkleste, opp til 2800 kr for Spyder5 Elite, som har enda flere innstillinger for mer nøyaktig kalibrering og bildegjengivelse på skjermen.

Profil Data

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
5 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Google håper smarthøyttaleren Nest Audio vil gi konkurrentene juling. Ny Chromecast med fjernkontroll også lansert, og dessuten mobilen Google Pixel 5.
Lenovo X1 Fold kan bestilles allerede nå.
Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!