Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Få kontroll på kameraet

En kort guide til knappene på et kompaktkamera

 

Knappevegring er ikke noe å bekymre seg for. Her skal vi gi en kort og enkel innføring i hva de forskjellige knappene på kameraet ditt betyr.

Målet er at du skal føle deg litt tryggere når du har kikket på illustrasjonene. De viser de vanligste knappene og lister opp hva symbolene betyr. En titt på disse sidene gjør forhåpentlig førstegangskjøperne og novisene litt klokere.

De fleste kompaktkameraer klarer seg fint på egen hånd. Bare sett kameraet på grønt merket Smart Auto, iAuto eller bare Auto. Da tar kameraet seg av alt unntatt zoom, utsnitt og knipsingen. Blitsen tennes automatisk når det er lite lys, lysfølsomheten økes når det er lite lys, og eksponeringen styrer kameraet fint selv.

Så hvorfor bry seg med de andre knappene, når kameraet klarer jobben? Fordi det kan bli bedre bilder av det. Med litt eventyrlyst og skapertrang, kan et kompaktkamera gi deg enda finere bilder. Men da bør man vite litt om hva de andre knappene på kameraet styrer.

Annonse

Slik at man kan klikke seg inn i menyene, og prøve seg frem med andre innstillinger enn de kameraet velger for deg. Prøv deg frem. Utforsk funksjonene, bla gjennom menyene, og hvis kameraet har en funksjon som beskriver hva de ulike innstillingene gjør, bruk den aktivt. Til du kan dem. Da blir du ikke bare herre over eget kamera, men også en bedre fotograf:

Annonse

 

forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.