Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Epson oppgraderer R-1Dx

Selv om det ikke ser slik ut, er Epson R-1Dxg et digitalkamera. Av rammesøkertypen, og med manuell fokus. Og nylig oppgradert.

De færreste tenker på Epson når de skal kjøpe digitalkamera, og med bare en – dyr – modell er det et kamera for de få. R-1Dxg som det heter i oppgradert versjon, er et digitalt rammesøkerkamera på lik linje med Leica M8, og kan så gar bruke Leicas M-optikk for M8.
Epsons kamera har en 6 megapiksel  CCD-bildebrikke i APS-C-størrelse, støtte for RAW- og JPEG-filer, og ellers lik forgjengeren R-D1s, bortsett fra et lite håndgrep og en større – 2,5 tommer – og bedre skjerm.
Den nye versjonen støtter også SDHC-minnekort med høyere kapasitet opp til 32 GB,  og skrivehastighet, og skal ha fått en forbedret versjon av EDiART-prosesseringen til kameraet.

Knappene er få, i stedet er det klassiske ratt og hendler man betjener R-D1xg med. Kameraet blir neppe å få kjøpt i Norge annet enn om man spesialbestiller det, da vil huset alene koste i overkant av 20.000 kroner, fremdeles et stykke lavere enn Leica M8, men fremdeles i en prisklasse for speselt interesserte.

forfatter
Av

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.