Kompaktkamera

Et fjorårets beste kompaktkameraer kommer endelig en diskret, sort utgave, med samme enestående bildekvalitet
Annonse
Annonse
forfatter

Helt siden FujiFilm introduserte kompaktkameraet X100, med et distinkt retrodesign, har det vært blant våre topp tre-favoritter. Den etterfølgende X100S som vi testet i høst, løste alle ulempene X100 hadde, og ga oss raskere skuddtakt, autofokous, bedre hybridsøker og ergonomi, og viktigst av alt: Enda bedre bildekvalitet.

Alt er heldigvis på plass i den sorte utgaven av X100S, som ikke tilfører noe nytt ellers.

Kamearaet har den samme 16 Mp X-Trans CMOS-bildenbrikken i APS-C-format, som gjør at det fine 23mm f2,0 objektivet tilsvarer cirkam 34mm brennvidde.

X100S_Black_Top

X100S ble i Lyd & Bilde kåret til Årets proffkompaktkamera i 2013. Det er ikke tilfeldig. Kameraet er tilgjengelig i sort, i slutten av januar, til 9.999 kr. Den sølvgrå varianten fortsetter side om side med den sorte.

X100S_Lineup

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.