Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Enda mindre Lumix-kamera

Akkurat mens vi trodde Sony hadde det minste systemkameraet, kommer Panasonic Lumix GF3, som er enda mindre.

De små hybridkameraene som er en mellomting mellom kompaktkameraene og speilreflekser, mangler optisk søker, men har utskiftbar optikk og er mindre enn den tradisjonelle speilrefleksen.

Lumix GF3 er det hittil minste – vi skriver hittil for i forrige uke var Sony NEX C3 det minste – digitale systemkameraet.

Det henvender seg åpenbart til amatører som ønsker å oppgradere fra kompakt til systemkamera, noe blant annet betjeningen av kameraet forteller mye om.

GF3 erstatter GF2 som ble introdusert i fjor, og GF3 er virkelig bittelite. Hvertfall uten objektiv. Kameraet er ikke stort større enn en Lumix TZ20 kompaktkamera, men leveres med utskiftbar optikk. Enten som kit med en  14-42mm zoom, eller i kombinasjon med 14-42mm og en 14mm f2,5.

 

Annonse

GF3 kan også leveres med bare 14mm-eren, og blir da et virkelig lite og reisevennlig systemkamera.

Panasonic har som oå GF2 før det, holdt antall knapper på et minimum. Foruten et fireveis innstillingratt på baksiden og en knapp for intelligent eksponeringsautomatikk (iA Plus), skal man benytte pekeskjermen til å gjøre sine innstillinger.

Med pekeskjermen kan man også bestemme hvor lysmåling eller fokus skal ligge i motivet, og faktisk ta et bilde med et lite tapp med fingeren på skjermen.

Kameraet bruker en 12,1 megapiksler bildebrikke, og kan ta video i full 1080 HD-kvalitet, i AVCHD-format.

Det har fått en Creative Control som skal gjøre det mulig å bruke fargeeffekter mer kreativt, og Photo Style som gir fotografen styringen over kontrast, skarphet, fargemetning og støydemping.

Annonse

Den innebyggede blitsen er ikke verdens kraftigste med et ledetall på 6,3, og kameraet har ikke blitssko for separat blits, og kan heller ikke benytte Panasonics elektroniske LCD-søker.

GF3 leveres i sort, rødt eller brunt, og er i butikkene i slutten av juli.

Korte fakta:

12,1 Mp CMOS bildebrikke
ISO 160-6400 lysfølsomhet
3,8 bps serieopptak – 2,8 bps i live view-modus
7,6 cm pekeskjerm -460.000 bildepunkter

Kamerahuset veier 225 gram , 320 gram med 14mm f2.5.

Et nytt objektiv – Leica Summilux DG –  til hybridformatet kommer i august, en 25mm som tilsvarer 50mm på et GF3, med meget bra lysstyrke på f1,4.

Objektivet har en sjubladers blender, noe som bør bety nydelig tegning av uskarpe områder – også kalt bokeh – og har en nærgrense på 30 cm.

Annonse
forfatter
Skrevet av

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.