Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Enda mindre Lumix-kamera

Skrevet av / 13.06.11 - 14:18
Enda mindre Lumix-kamera

Akkurat mens vi trodde Sony hadde det minste systemkameraet, kommer Panasonic Lumix GF3, som er enda mindre.

De små hybridkameraene som er en mellomting mellom kompaktkameraene og speilreflekser, mangler optisk søker, men har utskiftbar optikk og er mindre enn den tradisjonelle speilrefleksen.

Lumix GF3 er det hittil minste – vi skriver hittil for i forrige uke var Sony NEX C3 det minste – digitale systemkameraet.

Det henvender seg åpenbart til amatører som ønsker å oppgradere fra kompakt til systemkamera, noe blant annet betjeningen av kameraet forteller mye om.

GF3 erstatter GF2 som ble introdusert i fjor, og GF3 er virkelig bittelite. Hvertfall uten objektiv. Kameraet er ikke stort større enn en Lumix TZ20 kompaktkamera, men leveres med utskiftbar optikk. Enten som kit med en  14-42mm zoom, eller i kombinasjon med 14-42mm og en 14mm f2,5.

 

GF3 kan også leveres med bare 14mm-eren, og blir da et virkelig lite og reisevennlig systemkamera.

Panasonic har som oå GF2 før det, holdt antall knapper på et minimum. Foruten et fireveis innstillingratt på baksiden og en knapp for intelligent eksponeringsautomatikk (iA Plus), skal man benytte pekeskjermen til å gjøre sine innstillinger.

Med pekeskjermen kan man også bestemme hvor lysmåling eller fokus skal ligge i motivet, og faktisk ta et bilde med et lite tapp med fingeren på skjermen.

Kameraet bruker en 12,1 megapiksler bildebrikke, og kan ta video i full 1080 HD-kvalitet, i AVCHD-format.

Det har fått en Creative Control som skal gjøre det mulig å bruke fargeeffekter mer kreativt, og Photo Style som gir fotografen styringen over kontrast, skarphet, fargemetning og støydemping.

Den innebyggede blitsen er ikke verdens kraftigste med et ledetall på 6,3, og kameraet har ikke blitssko for separat blits, og kan heller ikke benytte Panasonics elektroniske LCD-søker.

GF3 leveres i sort, rødt eller brunt, og er i butikkene i slutten av juli.

Korte fakta:

12,1 Mp CMOS bildebrikke
ISO 160-6400 lysfølsomhet
3,8 bps serieopptak – 2,8 bps i live view-modus
7,6 cm pekeskjerm -460.000 bildepunkter

Kamerahuset veier 225 gram , 320 gram med 14mm f2.5.

Et nytt objektiv – Leica Summilux DG –  til hybridformatet kommer i august, en 25mm som tilsvarer 50mm på et GF3, med meget bra lysstyrke på f1,4.

Objektivet har en sjubladers blender, noe som bør bety nydelig tegning av uskarpe områder – også kalt bokeh – og har en nærgrense på 30 cm.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top