Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Enda bedre Aperture

Aperture er Apples råfilkonverter og fotoredigering for viderekomne. Nå har Aperture fått AVCHD-støtte, iPhoto-integrering og enda bedre verktøy.

Mens Adobe Photoshop gjerne omtales som standarden for avansert bilderedigering, har programvare som Adobe Lightroom, PhaseOne Capture One og Apples Aperture, seilt opp som favoritter blant mange profesjonelle fotografer.

Les testen av Aperture her.

Gode råfilkonvertere, mer strømlinjeformet arbeidsflyt, og programvare som er utelukkende tilpasset fotografens behov, har slått an.

Aperture er nå oppdatert (til versjon 3.3) med flere nye funksjoner. Blant annet støtte for HD-video i AVCHD-format, som er i ferd med å bli utbredt på nyere systemkameraer og kompakter.

Annonse

Les testen av 10 systemkameraer her.

Her er det også bedre integrering av bildebiblioteket i iPhoto, som mange Mac-brukere har på maskinen sin.

Annonse

Men verktøy som høylys og skyggejustering, hvitbalanse med hudtone og gråskalajustering, og muligheten for fintrimming av råfiljusteringene.

Mer om de nye funksjonene her.

Aperture har også fått støtte for retinaskjermen på den nye MacBook Pro, og til 560 kroner, er det liten tvil om at man får et eksepsjonelt anvendelig verktøy for pengene.

Men altså bare for Mac-brukere. Oppdatering til versjon 3.3 er gratis for alle med versjon 3 eller nyere.

 

forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.