Ekstremzoom fra Olympus

forfatter

Med hele 36 x zoom, har Olympus SP-810UZ satt ny rekord. Rekkevidden fra 24mm vidvinkel til 864mm tele er ekstrem. Ingen andre kameraer har så kraftig brennvidde fra skikkelig vidvinkel.

Nikon CoolPix P500 kommer nærmest med 36 x zoom fra 22,5mm vidvinkel, hvor brennvidden på tele stopper på 810mm.

Med 14 megapiksler og HD-video i 720p oppløsning, bør SP-810UZ passe som hånd i hanske på alle som ønsker seg kraftig zoom i et hendig kamera.

Olympus-kameraet kan også lage 3D-bilder av stillbilder, og har kreative filtre integrert, som man kan legge på bildene for morsomme effekter.

Man får en 7,6 cm skjerm i bredformat, men ingen søker. Og kameraet skal støtte Eye-Fi minnekort, som gjør det mulig å overføre bilder trådløst (les testen her).

Zoomobjektivet har akseptabel lydstyrke for et objektiv med så kraftig zoom. På vidvinkel er den f/2.9 som er på høyde med kompaktkameraer med langt mindre zoom, og på tele er den f/5.7.

Prisen på SP-810UZ, som er i butikkene i høst, er ikke kjent,  men forgjengeren SP-800UZ kostet rundt 3000 kroner sånykommeren blir neppe dyrere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.