Ekstremzoom fra Olympus

Annonse
Annonse
forfatter

Med hele 36 x zoom, har Olympus SP-810UZ satt ny rekord. Rekkevidden fra 24mm vidvinkel til 864mm tele er ekstrem. Ingen andre kameraer har så kraftig brennvidde fra skikkelig vidvinkel.

Nikon CoolPix P500 kommer nærmest med 36 x zoom fra 22,5mm vidvinkel, hvor brennvidden på tele stopper på 810mm.

Med 14 megapiksler og HD-video i 720p oppløsning, bør SP-810UZ passe som hånd i hanske på alle som ønsker seg kraftig zoom i et hendig kamera.

Olympus-kameraet kan også lage 3D-bilder av stillbilder, og har kreative filtre integrert, som man kan legge på bildene for morsomme effekter.

Annonse

Man får en 7,6 cm skjerm i bredformat, men ingen søker. Og kameraet skal støtte Eye-Fi minnekort, som gjør det mulig å overføre bilder trådløst (les testen her).

Zoomobjektivet har akseptabel lydstyrke for et objektiv med så kraftig zoom. På vidvinkel er den f/2.9 som er på høyde med kompaktkameraer med langt mindre zoom, og på tele er den f/5.7.

Prisen på SP-810UZ, som er i butikkene i høst, er ikke kjent,  men forgjengeren SP-800UZ kostet rundt 3000 kroner sånykommeren blir neppe dyrere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Avanserte treningsfunksjoner og bedre kontroll på prestasjonene.