TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Ekstremzoom for 4K-opptak

Canon lager mye rå optikk blant annet til video og kringkasting, og det nye Cine-objektivet med 20 x zoom, er et av de feteste vi har sett.

forfatter
Publisert 16.10.14 - 16:46

Canons nye Cine-objektiv er en supertele (eller ultra som Canon kaller det) med 20 x zoom og avtakbar servomotor. Brennviddene er enten 50–1000mm eller 75–1500mm med den innebyggede 1.5x telekonverteren.

CN20x50 kalles det, og det er først og fremst rettet mot TV-produksjoner med super 35mm-kameraer hvor det kreves optisk kvalitet som klarer 4K eller UHD-oppløsning. Det kan tenkes at det kan bli brukt på neste fotball-EM, eller en kommendenaturproduksjonen for BBC.

CN20x50 BCK 04

Vi aner ikke hva det koster, men lite tyder på at det 6,6 kilo tunge objektivet blir billig. Det leveres enten med EF-fatning eller PL-fatning.  Utgaven med EF-fatning kan brukes på Canons speilreflekser, for eksempel EOS 5D mk III, som også er et habilt videokamera.

Begge utgavene har 12-pins seriekontakt for kobling til kringkastingsutstyr.

Det støtter et utvalg Cinema- og kringkastingstilbehør som mattbokser og tilbehør av typen 0,8 og 0,5, blant annet en følgefokusenhet, i følge Canon.

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nye Canon-kameraer til ferien To nye kompakte systemkameraer og to nye zoomobjektiver.
Lyssterk supervidvinkel Med 18 mm brennvidde, kan Panasonic Leica-objektivet fange enda mer av motivet.
Avansert minidrone flyr hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fullverdige funksjoner, men er så liten at den flyr under dronereglenes radar.
Proffkamera med unik funksjon Canon EOS R3 har en unik funksjon, og alt et flaggskipkamera trenger, bortsett fra to ting.
Lyssterk og forbedret zoom til Sony Lavere vekt og bedre ytelse er stikkordene for Sony FE 24-70mm F2.8 GM II
Leica slipper sort Summicron 28mm f2 Lages i et lite antall, med en forbedring man må se nøye etter.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend