Ultrazoom

Sjekk denne. Panasonic Lumix FZ200 har 24 x zoom med 600mm tele. Ikke nok med det, lysstyrke på 2.8 fra 25 til 600mm er rett og slett imponerende.
Annonse
Annonse
forfatter

Lumix FZ200 ligner et speilreflekskamera, men er utstyrt med et rått 25-600mm zoomobjektiv, som har oppsiktsvekkende f2.8 i lysstyrke. Over hele zoomområdet! Objektivet som kalles Leica DC Vario-Elmarit, ender i en MOS-bildebrikke på 12,1 megapiksler, som styres av en ny  Venus Engine bildeprosessor.

Om ikke 600mm tele rekker til å fange ville dyr i LCD-søkeren, kan man bruke kameraets såkalte inteliggente 48x zoom, som dobler rekkevidden til 1200mm.

Kameraet er utstyrt med mikrofoninngang og tar opp video i full 1080/50p HD-kvalitet, og med lynrask aut0fokus skal man kunne følge motivets bevegelser. Det er også mulig å ta seriebilder i 12 bps, eller video opp til 120 fps, for avspilling i sømløs slow motion.

Annonse

FZ200 har en 7,6 cm svingbar LCD-skjerm, men ikke av pekeskjermtypen, men det har en elektronisk LCD-søker på 1,32 Mp oppløsning, blitssko, full manuell eksponeringskontroll, intelligent eksponeringsautomatikk, og et rikholdig utvalg funksjoner, for fotografer som ønsker kontroll.

Og et anvendelig kamera som nær sagt kan brukes til alt mulig.

Kameraet er i butikkene i august, prisen er ikke kjent.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.