Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

nyhet

Ekstrem autofokus i Sony a6400

Sonys råeste kamera har donert autofokusen sin til det lille a6400.

Skrevet av / 16.01.19 - 09:17
Ekstrem autofokus i Sony a6400

Man kan mistenke Sony for et ensidig fokus på sine – glimrende – fullformat systemkameraer. De mindre kameraene har, med unntak for den kompakte RX-serien, ikke fått noen oppdateringer på lenge.

Men nå er det a6300 som skal til pers, endelig kan man si. For selv om det var et fint kamera den gang, har tiden løpt fra det. Derfor er det desto mer spennende å se hva Sony har gjort med arvtakeren a6400.

Les testen av de beste reisekameraene her.

Bionz X-prosessor

(Foto: Produsenten)

De har rett og slett tatt sitt raskeste kamera, Sony a9, og donert autofokusprosesseringen fra det til det nye a6400. Det har gjort kameraet til det raskeste i sin klasse, med en fokustid ned mot 0,02 sekunder. Real-time trackingen fra a9 skal gjør a6400 betydelig bedre på fokussporing. Særlig på øyefokus, som Sony allerede er best i klassen på.

(Foto: Produsenten) Skarpt fokus på øyne altså, på en modell som plutselig snur seg mot kameraet.

Real-time tracking og Lock-on AF, registrerer avstand, form, farger og følger ansikter, øyne – høyre, venstre eller begge, slik at kameraet kan følge bevegelser også uten å spore motivet bare på ansikt.

Bildet under er tatt med et a6400 og med fokussporing, og er ment å vise hvor skarpt det kan bli når fokussporing fungerer.

Sonys Kimio Maki om neste generasjon kameraer.

(Foto: Produsenten)

Den sterkt forbedrede autofokusen, fungerer også på video, og de 425 fokuspunktene -fase- eller kontrastbaserte – dekker over 80 prosent av bildeflaten.

Autofokusen på fullformatkameraene a7 III og a7r III, vil også få en oppdatering med bedre øyefokus, både for mennesker og dyr. Den kommer i en fastvareoppdatering til kameraene senere.

Bedre skuddhastighet og buffer

(Foto: Produsenten) Sony har jobbet med jpeg-prosesseringen for bedre farger, som her, på hudtoner.

Skuddtakten med følgefokus er oppgitt til 11 bilder/s, opptil 116 eksponeringer i jpeg-kvalitet, eller 46 i råfilformat. Kameraet har også stille lukker, da synker takten til 8 bps.

Kameraets APS-C bildebrikke på 24 megapiksler, har et ISO-omfang opptil 102.400 ISO, og Sony har jobbet med støyalgoritmene for å gi skarpere bilder med finere detaljer på høy ISO.

4K-video

(Foto: Produsenten)

Det har også 4K-video fra hele bildeflaten, og autofokusen er smidigere på opptak enn før. Det har også fått HLG (Hybrid Log-Gamma), støtte for HDR, S-Log 2 og 3 for gradering, intervallfotografering, og det har inngang for mikrofon. Eller som på bildet under, en rigg med mikrofonmikser og tilkobling til hodetelefoner.

(Foto: Produsenten)

Fra 11.000 kr

Det har også en vippbar 7,6 cm pekeskjerm, som kan vippes grader. Med moderat oppløsning på 921 k bildepunkter. Den elektroniske OLED-søkeren er videreført. Det samme er batteriet og det meste av de ytre funksjonene.

Sony a6400 er tilgjengelig i februar 2019 med en startpris på 11.000 kr, og kan leveres uten objektiv, eller i sett med enten den kompakte 16-50mm f3.5-5.6 zoomen, eller med den større 18-135mm f3.5-5.6 zoomen.

 

(Foto: Produsenten)

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

Avslører nytt zoomobjektiv

Ekstremt på alle måter

Kan bli umulig å få tak i

Liten, lett og lyssterk

Kompakt superzoom for fullformat

Får etterlengtede oppdateringer

Liten kamerasekk med god plass

Raskere og mer anvendelig flaggskip

Kompakt 100 Mp kamera fra Hasselblad

0
Scroll to Top