TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

DJI Osmo: Neste generasjons action-kamera?

Med kamera og stabilisatorteknikk hentet direkte fra dronenes verden, kan DJIs nye actionkamera Osmo være filmfotografenes drøm.

forfatter
Publisert 02.11.15 - 15:55

Actionkameraene blir stadig lettere og mer avanserte, og får stadig skarpere bildekvalitet. Men vil du ha virkelig proft resultat, nytter det ikke med en vinglete, rykkende kameramann!  For å holde bildet stødig selv når kameramannen/objektet er i bevegelse trenger man et kamera med stabilisator – også kjent som «steadicam» i proffverdenen.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Til dette formålet finnes det en lang rekke tilbehør, fra billig til stratosfærisk dyrt. Nå lanserer droneprodusenten DJI en interessant løsning: Deres nye Osmo er et komplett håndholdt actionkamera med gimbal-stabilisator.

Stødig grep om bildene…

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)


DJI-droner som Phantom III Professional har fått mye skryt nettopp for bildestabiliteten. Hemmeligheten (foruten elektronikk som hjelper helikoperet å fly rett) er en «gimbal», som holder kameraet i ro selv når helikopteret er i bevegelse. Gimbal-prinsippet er veletablert og brukes i dag bl.a for å holde skipskompass på rett kjøl, men her er det snakk om en moderne, elektronisk variant med avanserte muligheter.

Håndholdt dronekamera?

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

DJI har hentet mye erfaringer og teknikk fra droner under utviklingen av det nye actionkameraet. Osmo bruker en lignende type 3-aksers gimbal tilpasset for håndholdt bruk, kombinert med et X3 kamera, som har kapasitet for 4K video og 12 MP foto.

Brukeropplevelsen minner mye om dronene fra DJI (minus flyegenskapene, selvsagt): Enkle kamerafunksjoner fjernstyres via håndtaket, mens avanserte funksjoner er tilgjengelig fra den nedlastbare DJI GO appen til mobil. Mobilen fungerer samtidig som skjerm for kameraet og kan festes på siden, eller fjernstyre kameraet trådløst.

Osmo kommer i fire deler: En Zenmuse X3 3-aksers gimbal med kamera, ergonomisk håndtak med knapper, 10.8Wh batteri og mobilholder. Kamerasensoren kan løsnes og byttes ut med adapter for større modeller som X5 og X5R. Ulike typer tilbehør, deriblant spesiallagde fester for sykkel og motoriserte kjøretøy, og selvfølgelig selfie-stang(!) vil også blir tilgjengelig.

DJI Osmo skal koste rundt 6.995 kroner og er tilgjengelig for bestilling hos ledende foto- og videobutikker.

youtu.be/tJZzgNwLoNA

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Photoshop Elements blir enda kulere Adobe gjør bilderedigering morsommere uten at det koster skjorta.
Superkompakt 4K-videokamera fra Sony Sony FX30 er profesjonell video i hendig format.
DJI Osmo Mobile 6: - Film som en proff DJI Osmo Mobile 6 lar deg etterligne proffene, ved å stabilisere dine mobilvideoopptak.
Capture One viser bildene direkte på iPad Laster bildene på iPad-en i sanntid.
Tamron lanserer en ekstrem zoom for Fujifilm X-kameraer Blir billigere enn Fujifilms tilsvarende zoom.
Leica lanserer Q2 i samarbeide med Seal Spesialutgave i begrenset antall.
Følg Lyd & Bilde