Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

DJI Osmo: Neste generasjons action-kamera?

Med kamera og stabilisatorteknikk hentet direkte fra dronenes verden, kan DJIs nye actionkamera Osmo være filmfotografenes drøm.

Skrevet av / 02.11.15 - 15:55
DJI Osmo: Neste generasjons action-kamera?

Actionkameraene blir stadig lettere og mer avanserte, og får stadig skarpere bildekvalitet. Men vil du ha virkelig proft resultat, nytter det ikke med en vinglete, rykkende kameramann!  For å holde bildet stødig selv når kameramannen/objektet er i bevegelse trenger man et kamera med stabilisator – også kjent som «steadicam» i proffverdenen.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Til dette formålet finnes det en lang rekke tilbehør, fra billig til stratosfærisk dyrt. Nå lanserer droneprodusenten DJI en interessant løsning: Deres nye Osmo er et komplett håndholdt actionkamera med gimbal-stabilisator.

Stødig grep om bildene…

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)


DJI-droner som Phantom III Professional har fått mye skryt nettopp for bildestabiliteten. Hemmeligheten (foruten elektronikk som hjelper helikoperet å fly rett) er en «gimbal», som holder kameraet i ro selv når helikopteret er i bevegelse. Gimbal-prinsippet er veletablert og brukes i dag bl.a for å holde skipskompass på rett kjøl, men her er det snakk om en moderne, elektronisk variant med avanserte muligheter.

Håndholdt dronekamera?

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

DJI har hentet mye erfaringer og teknikk fra droner under utviklingen av det nye actionkameraet. Osmo bruker en lignende type 3-aksers gimbal tilpasset for håndholdt bruk, kombinert med et X3 kamera, som har kapasitet for 4K video og 12 MP foto.

Brukeropplevelsen minner mye om dronene fra DJI (minus flyegenskapene, selvsagt): Enkle kamerafunksjoner fjernstyres via håndtaket, mens avanserte funksjoner er tilgjengelig fra den nedlastbare DJI GO appen til mobil. Mobilen fungerer samtidig som skjerm for kameraet og kan festes på siden, eller fjernstyre kameraet trådløst.

Osmo kommer i fire deler: En Zenmuse X3 3-aksers gimbal med kamera, ergonomisk håndtak med knapper, 10.8Wh batteri og mobilholder. Kamerasensoren kan løsnes og byttes ut med adapter for større modeller som X5 og X5R. Ulike typer tilbehør, deriblant spesiallagde fester for sykkel og motoriserte kjøretøy, og selvfølgelig selfie-stang(!) vil også blir tilgjengelig.

DJI Osmo skal koste rundt 6.995 kroner og er tilgjengelig for bestilling hos ledende foto- og videobutikker.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Fargerik og kompakt systemkamera

Se Canons flaggskipkamera

Her kan du spare mye penger

Endelig kommer det mer optikk til Canon

Kraftig retro-blits

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Scroll to Top