DJI Osmo: Neste generasjons action-kamera?

Med kamera og stabilisatorteknikk hentet direkte fra dronenes verden, kan DJIs nye actionkamera Osmo være filmfotografenes drøm.
Annonse
Annonse
forfatter

Actionkameraene blir stadig lettere og mer avanserte, og får stadig skarpere bildekvalitet. Men vil du ha virkelig proft resultat, nytter det ikke med en vinglete, rykkende kameramann!  For å holde bildet stødig selv når kameramannen/objektet er i bevegelse trenger man et kamera med stabilisator – også kjent som «steadicam» i proffverdenen.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Til dette formålet finnes det en lang rekke tilbehør, fra billig til stratosfærisk dyrt. Nå lanserer droneprodusenten DJI en interessant løsning: Deres nye Osmo er et komplett håndholdt actionkamera med gimbal-stabilisator.

Stødig grep om bildene…

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)


DJI-droner som Phantom III Professional har fått mye skryt nettopp for bildestabiliteten. Hemmeligheten (foruten elektronikk som hjelper helikoperet å fly rett) er en «gimbal», som holder kameraet i ro selv når helikopteret er i bevegelse. Gimbal-prinsippet er veletablert og brukes i dag bl.a for å holde skipskompass på rett kjøl, men her er det snakk om en moderne, elektronisk variant med avanserte muligheter.

Håndholdt dronekamera?

Annonse
(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

DJI har hentet mye erfaringer og teknikk fra droner under utviklingen av det nye actionkameraet. Osmo bruker en lignende type 3-aksers gimbal tilpasset for håndholdt bruk, kombinert med et X3 kamera, som har kapasitet for 4K video og 12 MP foto.

Brukeropplevelsen minner mye om dronene fra DJI (minus flyegenskapene, selvsagt): Enkle kamerafunksjoner fjernstyres via håndtaket, mens avanserte funksjoner er tilgjengelig fra den nedlastbare DJI GO appen til mobil. Mobilen fungerer samtidig som skjerm for kameraet og kan festes på siden, eller fjernstyre kameraet trådløst.

Osmo kommer i fire deler: En Zenmuse X3 3-aksers gimbal med kamera, ergonomisk håndtak med knapper, 10.8Wh batteri og mobilholder. Kamerasensoren kan løsnes og byttes ut med adapter for større modeller som X5 og X5R. Ulike typer tilbehør, deriblant spesiallagde fester for sykkel og motoriserte kjøretøy, og selvfølgelig selfie-stang(!) vil også blir tilgjengelig.

DJI Osmo skal koste rundt 6.995 kroner og er tilgjengelig for bestilling hos ledende foto- og videobutikker.

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Dette er den moderne surroundforsterkeren for deg som ønsker virkelig god lyd i hjemmekinoen, men som er edruelig med pengebruken.
Med absolutt alle funksjoner man trenger, gir Marantz NR1711 store hjemmekinoopplevelser fra et slankt og lekkert format.
Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
Fremtidssikker surround-forsterker for morgendagens formater. Men er Denon AVC-X6700H best, og overbeviser den på musikk?
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Avanserte treningsfunksjoner og bedre kontroll på prestasjonene.
Leicas 28mm APO-Summicron for fullformat er her.
Spiller SACD/CD og har fem digitale innganger
Discogs: - 12 millioner vinylplater ble handlet i 2020. Det er 40 prosent opp fra 2019! CD-salget har økt tilsvarende.
Eksplosiv vekst for elektronikk til hjemmekontor.
HBO slipper nå traileren til sin nye norske dramaserie.