Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

DJI FPV drone

DJI FPV kan fly i 140 km/t, hvis du tør.

Skrevet av / 06.03.21 - 11:14
DJI FPV drone

De små og nette dronene med kamera, er et fint tillegg til et kamera i bagen, og kan gi bildene et perspektiv man ikke så lett får når man står med føttene godt plantet på terra firma.

Dessuten er de svært enkle å fly. Etter litt grunnleggende trening og ikke minst en gjennomgang av regler for droneflyging, er man klar til å filme og fotografere fra oven.

Men med denne dronen, stiller det seg annerledes. DJIs nye First Person View (FPV), er et helt annet beist.

Den flys ikke så ulikt en DJI Mavic 2, og har et 12 Mp kamera innebygget, som kan filme i 4K60p, men istedet for å fly med mobilen som visuelt hjelpemiddel, bruker man Googles V2-brillene som gir deg first person view.

Da føles det som å sitte i cockpit mens man flyr, og styrer dronen enten med fjernkontrollen med to stikker, eller den håndholdte motion controlleren, som oppfører seg mer som en flystikke på et jagerfly.

Det er mulig å koble opptil åtte briller til én drone, slik at man får følelsen av å være passasjer. Det kan være en heftig opplevelse, for selv om DJI FPV har GPS og sensorer som skal hindre at man krasjer, kan den fly i opptil 140 km/t, i en avstand opptil 10 km, og de kan bli både kult å skummelt å ‘sitte på’ selv med en erfaren drone-pilot.

DJI-dronen er i salg allerede nå, fra 8000 kr, eller 15.000 kr for hele settet på bildet over, med Goggles V2, Remote Controller 2, ekstra rotorblad, kabler, lader og batterier.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top